NajRecept.sk Dezerty Koláče Hrnčeková jogurtová bublanina s jahodami
Hrnčeková jogurtová bublanina s jahodami
Recept Hrnčeková jogurtová bublanina s jahodami
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Jana Jančíková

Jogurt dodáva bublanine dokonalú šťavnatosť a nadýchanosť. V spojení so sladkým ovocím vytvára ten najlepší chuťový zážitok. Ja som použila jahody, ktorých som mala doma veľké množstvo a bála som sa, že sa mi pokazia. A nemohla som urobiť lepšie. Jahodová bublanina vyšla perfektne a okamžite sa zjedla. Autor: Jana Jančíková

Naďa Černá Naďa Černá    ·   25.5.2025

Hrnčeková jogurtová bublanina s jahodami

Jogurt dodáva bublanine dokonalú šťavnatosť a nadýchanosť. V spojení so sladkým ovocím vytvára ten najlepší chuťový zážitok. Ja som použila jahody, ktorých som mala doma veľké množstvo a bála som sa, že sa mi pokazia. A nemohla som urobiť lepšie. Jahodová bublanina vyšla perfektne a okamžite sa zjedla. Autor: Jana Jančíková

20 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
Suroviny
hrnček = 300 ml
5 ks
vajce
1 a 1/2 hrnčeka
práškový cukor
3 ks
biely jogurt (150 g tégliky)
1 hrnček
olej
2 hrnčeky
hladká múka
1 bal.
prášok do pečiva
podľa chuti
vanilkový cukor
podľa chuti
rum
podľa potreby
jahody
Postup receptu
Vytlačiť
20 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia

Tento recept na jahodovú bublaninu mám najradšej. Jogurt, ktorý je jeho dôležitou súčasťou, robí s múčnikom doslova zázraky. Cesto je oveľa vláčnejšie, jemnejšie a chutnejšie. Určite ho vyskúšajte.

  1. Vajíčka vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom do peny. Následne do nich postupne zapracujeme biely jogurt, olej a rum. Ten je voliteľný a môžete ho vynechať.
  2. V samostatnej mise zmiešame múku s práškom do pečiva a suchú zmes pridáme k mokrej.
  3. Všetko dôkladne premiešame a hotové cesto vylejeme do plechu s rozmerom 30 x 40 cm.
  4. Jahody umyjeme, očistíme a nakrájame. Poukladáme ich navrch cesta, do ktorého ich jemne zatlačíme.
  5. Bublaninu vložíme do rúry, ktorú sme vyhriali na 180 stupňov a pečieme približne 30 minút – sledujeme.

Bublaninu nechajte vychladnúť. Potom ju nakrájajte a pred podávaním ju nezabudnite posypať práškovým cukrom. Chceli by ste s dezertom mierne zaexperimentovať? Vyskúšajte tento recept na mramorovú bublaninu s malinami, ktorá je jemná ako pavučinka.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár