NajRecept.sk Dezerty Koláče Hriešne dobré pudingové rezy s lávovým efektom. Zo stola zmiznú rýchlejšie, než ich stihnete nakrájať.
Hriešne dobré pudingové rezy s lávovým efektom. Zo stola zmiznú rýchlejšie, než ich stihnete nakrájať.
Recept Hriešne dobré pudingové rezy s lávovým efektom. Zo stola zmiznú rýchlejšie, než ich stihnete nakrájať.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Karambola

Tentokrát som zvolila trošku tuhšiu smotanovú vrstvu. Pridala som aj želatínu, aby to poriadne držalo tvar a doma to zmizlo z plechu za pár minút. A to som myslela, že zostane aj na víkend. Tak to budem musieť upiecť znova niečo iné. :) Puding môžete zvoliť podľa vlastných preferencií alebo podľa toho, čo ponúka vaša skrinka. Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   3.2.2025

Hriešne dobré pudingové rezy s lávovým efektom. Zo stola zmiznú rýchlejšie, než ich stihnete nakrájať.

Tentokrát som zvolila trošku tuhšiu smotanovú vrstvu. Pridala som aj želatínu, aby to poriadne držalo tvar a doma to zmizlo z plechu za pár minút. A to som myslela, že zostane aj na víkend. Tak to budem musieť upiecť znova niečo iné. :) Puding môžete zvoliť podľa vlastných preferencií alebo podľa toho, čo ponúka vaša skrinka. Autor: Karambola

45 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

3 ks
vajce
90 g
práškový cukor
125 ml
olej
50 ml
mlieko
1/2 bal.
prášok do pečiva
125 g
polohrubá múka
1 lyžica
kakao

Puding:

400 ml
mlieko
1 bal.
vanilkový puding
3 lyžice
kryštálový cukor

Vrch:

500 g
kyslá smotana
4 lyžice
práškový cukor
6 plátkov
želatína
5 lyžíc
voda
Postup receptu
Vytlačiť
45 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia

Tento dezert si vás získa nielen perfektnou chuťou, ale aj zaujímavým lávovým dizajnom, ktorý bude lákať všetky pohľady. Spočiatku sa môže zdať, že ide o príliš komplikovaný recept, no pravdou je presný opak – zvládne ho aj začiatočník.

  1. Vajíčka vyšľaháme s cukrom do tuhej peny. Potom prilejeme mlieko a olej. Premiešame a na záver pridáme múku a prášok do pečiva.
  2. Pripravené cesto rozdelíme na väčšiu a menšiu časť. Väčšiu časť nanesieme na plech s papierom, do menšej pridáme kakao. Premiešame a nanesieme na svetlé cesto. Ja používam aj ráfik, aby som mala pekne rovné okraje.
  3. Na takto pripravené cesto lyžičkou navrstvíme uvarený puding a dáme piecť. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi 30 minút. Po upečení necháme poriadne vychladnúť.
  4. Plátkovú želatínu pripravíme podľa návodu na obale. Ja som ju zaliala 5 lyžicami vody, nechala 10 minút postáť, aby napučala a následne som ju ohriala iba do takého bodu, aby sa rozpustila. Do takto rozpustenej želatíny som pridala 2 lyžice kyslej smotany a následne som túto želatínovú smotanu pridala do zvyšnej smotany zmiešanej s cukrom.
  5. Zmiešanú smotanovú hmotu nalejeme na upečené a vychladnuté cesto a pekne uhladíme. Necháme poriadne zatuhnúť.

Vrch ozdobte podľa vlastnej fantázie. Použiť môžete kokos alebo hoblinky čokolády. Dokonca, vhodná je aj farebná posýpka, ktorá poteší predovšetkým tých najmenších členov rodiny.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár