NajRecept.sk Polievky Husté polievky Hrachová polievka Hrachová polievka s údenými rebierkami
Hrachová polievka s údenými rebierkami
Recept Hrachová polievka s údenými rebierkami
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Triniti

Vynikajúca hrachová polievka s údenými rebierkami. Podávame s opraženým chlebom. Skvelá voľba na nedeľný obed!

Triniti Triniti    ·   27.9.2020

Hrachová polievka s údenými rebierkami

Vynikajúca hrachová polievka s údenými rebierkami. Podávame s opraženým chlebom. Skvelá voľba na nedeľný obed!

Suroviny

Budeme potrebovať:

600-700 g
údené rebierka
2 ks
cibuľa
3 ks
väčšia mrkva
350 g
žltý hrach
1,5 l
voda
2 ks
stredne veľký zemiak
soľ
bobkový list
korenie
olivový olej
na osmaženie
chlebíček
kyslá smotana
kôpor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. V hrnci si na olivovom oleji opražíme cibuľu.
  2. Rebierka si poriadne umyjeme a dáme do hrnca a zalejeme vodou. Privedieme do varu.
  3. Pridáme bobkový list, kôpor, očistenú a nastrúhanú mrkvu, na kocky nakrájané zemiaky, pridáme umytý hrach a spolu všetko varíme.
  4. Osolíme, okoreníme. Keď máme hrach uvarený, pomocou mixéra jemne premixujeme (nie dlho, aby sme mali v polievke i celý hrášok).
  5. Podávame s opraženým chlebom a kyslou smotanou. Dobrú chuť!
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár