NajRecept.sk Prílohy Knedle Parená knedľa Hovädzie plátky s horčicovou omáčkou: Mäso je tak krehké, že sa vám bude rozplývať na jazyku.
Hovädzie plátky s horčicovou omáčkou: Mäso je tak krehké, že sa vám bude rozplývať na jazyku.
Recept Hovädzie plátky s horčicovou omáčkou: Mäso je tak krehké, že sa vám bude rozplývať na jazyku.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Jaroslava Fišarová

Ak máte viac času a chceli by ste si pripraviť niečo chutné na obed, vyskúšajte tento recept na hovädzie mäso s horčicovou omáčkou. Podávať k nemu môžete rôzne prílohy. U nás sa osvedčila domáca kysnutá knedľa. Autor: Jaroslava Fišarová

Naďa Černá Naďa Černá    ·   31.8.2024

Hovädzie plátky s horčicovou omáčkou: Mäso je tak krehké, že sa vám bude rozplývať na jazyku.

Ak máte viac času a chceli by ste si pripraviť niečo chutné na obed, vyskúšajte tento recept na hovädzie mäso s horčicovou omáčkou. Podávať k nemu môžete rôzne prílohy. U nás sa osvedčila domáca kysnutá knedľa. Autor: Jaroslava Fišarová

15 min
Čas prípravy
60 min
Čas varenia
Suroviny
500 g
hovädzie zadné
200 g
nakladaná zelenina
1 ks
mrkva
1 ks
cibuľa
1 l
vývar
1 ks
31 % smotana
2 lyžice
medová horčica
podľa chuti
olej
podľa chuti
čierne korenie
podľa chuti
soľ
podľa chuti
cukor
Postup receptu
Vytlačiť
15 min
Čas prípravy
60 min
Čas varenia

Hovädzie mäso nielenže skvelo chutí, ale taktiež vie výborne zasýtiť. Pripraviť si ho môžete na viacero spôsobov, napríklad s horčicovou omáčkou a domácou knedľou. K tomuto pokrmu sa následne hodí aj sladký kompót alebo svieži zeleninový šalát.

  1. Hovädzie mäso nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme a potrieme horčicou.
  2. Na oleji dozlata opečieme cibuľu a pridáme nakladanú zeleninu a nadrobno nakrájanú mrkvu. Chvíľu restujeme a následne pridáme mäso.
  3. Mäso vyberieme a zeleninu ešte chvíľu restujeme. Následne k nej pridáme horčicu. Po 10 minútach zalejeme vývarom, mäso vrátime späť a dusíme domäkka.
  4. Keď je mäso mäkké, vytiahneme ho a zeleninu rozmixujeme. Do zmesi pridáme smotanu a celú ju dochutíme soľou a cukrom.
  5. Hotové mäso prelejeme omáčkou a podávame s domácou knedľou.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár