NajRecept.sk Mäso Hovädzie mäso Hovädzie plátky na horčici
Hovädzie plátky na horčici
Recept Hovädzie plátky na horčici
Foto: Pečené, varené s Ivou

Vynikajúci recept s hovädzím mäsom. Jednoduché a chutné hlavné jedlo.

NajLucka NajLucka    ·   28.10.2020

Hovädzie plátky na horčici

Vynikajúci recept s hovädzím mäsom. Jednoduché a chutné hlavné jedlo.

15 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
Suroviny
700 g
hovädzie zadné
2 ks
cibuľa
horčica
korenie
soľ
hovädzí bujón
hladká múka
Postup receptu
Vytlačiť
15 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
  1. Hovädzie stehno umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky, ktoré naklepeme. Naklepané plátky osolíme, okoreníme a z jednej strany natrieme horčicou, druhá strana sa natrie sama skladaním plátkov na seba. Cibuľu nakrájame na jemno.
  2. Na panvici plátky z oboch strán prudko opečieme, aby sa mäso zatiahlo a zostalo šťavnaté a ukladáme ich do tlakového hrnca. Vo výpeku opečieme cibuľu /poprípade pridáme ešte trochu oleja/ a pridáme ju k mäsu. Do panvice pridáme vodu, bujón a necháme prejsť varom. Tlakový hrniec zavrieme a mäso varíme cca 30 min.
  3. Po uvarení mäso vyberieme a omáčku zahustíme podľa potreby hladkou múkou rozmiešanou vo vode. Necháme prejsť varom a mäso vrátime do omáčky. Podávame s ryžou, zemiakovou kašou, hranolkami alebo kroketami. Dobrú chuť.

Zdroj: Pečené, varené s Ivou

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár