Mäso si orežeme a nakrájame na kusy. Vo väčšom hrnci si rozpustíme masť. Kusy mäsa na masti orestujeme.
Po asi 10 tich minútach mäso vyberieme a odložíme nabok. Do výpeku pridáme ešte trochu masti a orestujeme na ňom cibuľu do zlatistej farby.
Potom pridáme slaninu na kocky a cesnak (na hrubo pokrájaný). Po chvíľke pridáme zeleninu a restujeme ďalších asi 6 minút.
Potom vložíme mäso späť aj so šťavou z mäsa, horčicu a podlejeme pivom. Pridáme korenie a dusíme pod pokličkou do mäkka. Podľa potreby podlievame vývarom. Záleží na každom, či chce viac alebo menej omáčky. Ak podlejeme viac, je potrebné zahustiť chlebom. Inak sa zahusťovať nemusí.
Ku koncu varenia pridáme pár vetvičiek majoránky a pokrájanú chilli papričku. Podávame najlepšie so zemiakovou knedľou. Ja som sa trochu pohrala a urobila plnené zemiakové krokety.