NajRecept.sk Mäso Hovädzie mäso Hovädzie kocky na divoko
Hovädzie kocky na divoko
Recept Hovädzie kocky na divoko
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: rebeka

Nedávno som videla v televízii reláciu, kde sa rozprávali o hovädzom mäse. Hovorili, že konzum hovädzieho mäsa v poslednom období poklesol, preto som sa rozhodla podporiť štatistiku a uvarila som hovädzie kocky na divoko. Ja k tejto štatistike prispievam dosť často, mám rada červené mäso na rôzne spôsoby. Nezabudnite, že najlepšie je použiť čerstvé mäso, najlepšie z domáceho chovu, ale viem, že dnes je takéto mäso finančne náročné, preto radšej siahneme aj po mäse z veľkoobchodu. Stále pozerajte dátum spotreby a mäso pred použitím dobre umyte pod teplou tečúcou vodou. Autor: Naďa I. (Rebeka)

rebeka    ·   12.5.2021

Hovädzie kocky na divoko

Nedávno som videla v televízii reláciu, kde sa rozprávali o hovädzom mäse. Hovorili, že konzum hovädzieho mäsa v poslednom období poklesol, preto som sa rozhodla podporiť štatistiku a uvarila som hovädzie kocky na divoko. Ja k tejto štatistike prispievam dosť často, mám rada červené mäso na rôzne spôsoby. Nezabudnite, že najlepšie je použiť čerstvé mäso, najlepšie z domáceho chovu, ale viem, že dnes je takéto mäso finančne náročné, preto radšej siahneme aj po mäse z veľkoobchodu. Stále pozerajte dátum spotreby a mäso pred použitím dobre umyte pod teplou tečúcou vodou. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Suroviny
500 g
hovädzie zadné mäso (stehno, pliecko ...)
1 ks
cibuľa
kúsok
petržlen
kúsok
zeler
1 ks
mrkva
50 g
slanina
1 lyžica
paradajkový pretlak
2 lyžičky
cukor
1 lyžica
masť
2 ks
bobkový list
2 guličky
borievka
4 guličky
nové korenie
podľa chuti
čierne korenie (celé)
podľa chuti
biele korenie (celé)
1/2 lyžičky
tymián
1 lyžička
oregano
podľa chuti
soľ
podľa potreby
hovädzí vývar
2 lyžičky
citrónová šťava
200 ml
smotana na šľahanie
1 lyžica
hladká múka
Postup receptu
Vytlačiť
  1. V hrnci rozpálime masť, pridáme na kocky pokrájanú slaninu a vyškvaríme. Pridáme na kocky pokrájanú cibuľu a opražíme do tmava.
  2. Mäso prekrájame na väčšie kocky, osolíme a 10 minút restujeme za stáleho miešania. Pridáme všetko korenie, ktoré sme podrtili v mažiari. Pridáme paradajkový pretlak, cukor a opäť cca 5 minút restujeme.
  3. Podlejeme vývarom a dusíme do mäkka. V priebehu dusenia podľa potreby dolievame vývar.
  4. Mäkké mäso vyberieme a šťavu so zeleninou a slaninou rozmixujeme.
  5. V šľahačke rozmiešame múku a pridáme do pomixovanej šťavy. Pridáme citrónovú šťavu a dochutíme soľou, eventuálne cukrom. Potom omáčku ešte prepasírujeme cez jemné sitko.
  6. Vložíme späť mäso a prehrejeme.
  7. Podávame s kysnutou alebo zemiakovou knedľou.

Môj blog: Varenie s Tomom

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár