NajRecept.sk Dezerty Koláče Tvarohový koláč Hnetený jablkový a tvarohový koláč. Najlepší je na druhý deň po upečení.
Hnetený jablkový a tvarohový koláč. Najlepší je na druhý deň po upečení.
Recept Hnetený jablkový a tvarohový koláč. Najlepší je na druhý deň po upečení.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Klasika, ktorú snáď miluje každý a vždy zmizne veľmi rýchlo až do poslednej omrvinky. V tomto prípade platí, že čím viac plnky, tým je lepší a najlepší je aj tak na druhý deň po upečení, keď sa chute pekne s cestom prepoja. Moje obľúbené. Do tvarohovej náplne pridávam ešte aj kryštálový cukor, my máme radi sladký tvaroh. Autor: Renáta Hriblanová

Renata Hriblanova Renata Hriblanova    ·   1.3.2024

Hnetený jablkový a tvarohový koláč. Najlepší je na druhý deň po upečení.

Klasika, ktorú snáď miluje každý a vždy zmizne veľmi rýchlo až do poslednej omrvinky. V tomto prípade platí, že čím viac plnky, tým je lepší a najlepší je aj tak na druhý deň po upečení, keď sa chute pekne s cestom prepoja. Moje obľúbené. Do tvarohovej náplne pridávam ešte aj kryštálový cukor, my máme radi sladký tvaroh. Autor: Renáta Hriblanová

45 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

250 g
polohrubá múka
250 g
hladká múka
1/2 bal.
prášok do pečiva
2 ks
vajce
2-3 lyžice
mlieko
100 g
práškový cukor
1/2 bal.
vanilkový cukor
250 g
maslo

Jablková náplň:

1 kg
nastrúhané jablko
1 bal.
škoricový cukor
podľa chuti
kryštálový cukor

Tvarohová náplň:

600 g
tvaroh
2 ks
vajce
2 bal.
vanilkový cukor
1 ks
citrón - kôra
80 g
kryštálový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
45 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia
  1. Tvarohovú náplň pripravujem trošku skôr. Nechávam ju odležať. 
  2. Suroviny na cesto vypracujeme a necháme asi 2 hodiny odležať v chladničke. Potom vyberieme, rozdelíme na polovicu, vyvaľkáme. 
  3. Jednu dáme na vymastený a múkou vysypaný plech, dáme náplň. Prikryjeme druhou vyvaľkanou polovicou a dáme piecť. 
  4. Náplne dávam na polovicu tvarohovú a na druhú polovicu plechu jablkovú.
  5. Pečieme na 170 stupňov 35-40 minút. 
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár