NajRecept.sk Čásť dňa Obed, Hlavné jedlo Hlivovo-zeleninový guláš s haluškami
Hlivovo-zeleninový guláš s haluškami
Recept Hlivovo-zeleninový guláš s haluškami
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: rebeka

Jednoduché jedlo, ktorým nikto nepohrdne. Je tak jednoduché, že dlhý čas v kuchyni určite nestrávite. Ja tento guláš podávam s haluškami. Je to u nás doma taká klasika, ktorá nesmie chýbať, ale vy pokojne môžete použiť napríklad obyčajné varené zemiaky, prípadne len kúsok chrumkavého čerstvého chleba. Autor: Rebeka (Naďa I.)

rebeka    ·   23.9.2020

Hlivovo-zeleninový guláš s haluškami

Jednoduché jedlo, ktorým nikto nepohrdne. Je tak jednoduché, že dlhý čas v kuchyni určite nestrávite. Ja tento guláš podávam s haluškami. Je to u nás doma taká klasika, ktorá nesmie chýbať, ale vy pokojne môžete použiť napríklad obyčajné varené zemiaky, prípadne len kúsok chrumkavého čerstvého chleba. Autor: Rebeka (Naďa I.)

Suroviny

Na guláš:

500 g
hliva ustricová
1 ks
kapia
1 ks
mladá cuketa
2 ks
väčšia cibuľa
2 lyžice
olej alebo masť
1 lyžicu
sladká mletá paprika
1 lyžičku
mleté čili
2 ks
bobkový list
pár guličiek
nové korenie
4 strúčiky
cesnak
1,5 l
zeleninový vývar
podľa chuti
soľ
podľa chuti
korenie

Na halušky:

1 hrnček
polohrubá múka
1 lyžička
soľ
1/4 hrnčeka
voda
štipka
strúhaný muškátový oriešok
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Na tuku opražíme do tmava na kocky pokrájanú cibuľu. Pridáme očistenú a pokrájanú hlivu, okmínujeme a chvíľku restujeme. Poprášime paprikou, pridáme na kocky pokrájanú cuketu a na prúžky nakrájanú kapiu.
  2. Pridáme vývar, rozpučený cesnak a koreniny. Osolíme podľa chuti a dusíme domäkka. Kto chce, môže zahustiť zápražkou.
  3. Zo všetkých ingrediencií vymiešame polotuhé cestíčko a necháme hodinu odpočinúť. Halušky môžeme zavariť priamo do gulášu alebo vo vriacej osolenej vode.

Môj blog: Vaření s Tomem

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár