NajRecept.sk Pomazánky Syrová pomazánka Hermelinová pomazánka Hermelínovo paradajková nátierka
Hermelínovo paradajková nátierka
Recept Hermelínovo paradajková nátierka
Foto: rebeka

Táto nátierka je výborná na čerstvom pečive, ale hodí sa aj ako dip ku grilovanému mäsu alebo na nový zemiak varený v šupke. Je to delikatesa. My ju doma máme veľmi radi a rada ju robievam aj pre návštevu, pretože vždy zapôsobí a každý si pýta recept, aby si ju vedel aj doma pripraviť. Autor: Naďa I. /Rebeka/

rebeka    ·   24.9.2020

Hermelínovo paradajková nátierka

Táto nátierka je výborná na čerstvom pečive, ale hodí sa aj ako dip ku grilovanému mäsu alebo na nový zemiak varený v šupke. Je to delikatesa. My ju doma máme veľmi radi a rada ju robievam aj pre návštevu, pretože vždy zapôsobí a každý si pýta recept, aby si ju vedel aj doma pripraviť. Autor: Naďa I. /Rebeka/

Suroviny
100 g
hermelín
100 g
majonéza
1 ks
jarná cibuľka (biela časť)
2 ks
paradajka
5 lístkov
čerstvá bazalka
1 lyžica
olivový olej
čerstvo drvené korenie
podľa chuti
soľ
šťava z polovice citróna
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Majonézu vyšľaháme s olejom, citrónovou šťavou, korením a soľou.
  2. Do misky dáme najemno pokrájanú cibuľku, paradajky (bez zrniečok), hermelín. To všetko premiešame.
  3. Potom pridáme ochutenú majonézu a nasekanú bazalku.
  4. Všetko riadne premiešame a dáme vychladnúť.

Môj blog: Vaření s Tomem

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár