NajRecept.sk Torty Sladké torty Havana dort
Havana dort
Recept Havana dort
Foto: Petra

Rýchle, jednoduché a mimoriadne chutné! Autor: Petra

NajLucka NajLucka    ·   25.11.2020

Havana dort

Rýchle, jednoduché a mimoriadne chutné! Autor: Petra

45 min
Čas prípravy
15 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

3 ks
vajce
3 lyžice
kryštálový cukor
3 lyžice
polohrubá múka
1 lyžička
prášok do pečiva

Krém:

1/2 l
mlieko
1/2 l
smotana na šľahanie
150 g
kryštálový cukor
1 bal.
želatína v prášku
150 g
mleté lieskové orechy
150 g
orieškové sušienky

Vrch:

300 ml
smotana na šľahanie
na ozdobu
čokoláda
Postup receptu
Vytlačiť
45 min
Čas prípravy
15 min
Čas varenia
  1. Rúru predhrejte na 160 stupňov a pripravíme si guľatú formu na pečenie s priemerom 26 cm. Dno vyložíme papierom.
  2. Vajíčka vymiešame s cukrom do peny a postupne vareškou primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto navrstvíme do formy a pečieme cca 15 minút.
  3. Smotanu vyšľaháme do tuhej šľahačky. V hrnci zmiešame teplé mlieko s cukrom, pridáme napučanú želatínu, vyšľahanú šľahačku, mleté oriešky a rozmixovanej sušienky na jemný prášok.
  4. Na vychladnuté cesto navrstvíme teplú hmotu a necháme vychladnúť.
  5. Na vychladnutú orieškovú hmotu navrstvíme vyšľahanú šľahačku (300 ml) a vrch ozdobíme strúhanou čokoládou.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár