NajRecept.sk Prílohy Zemiaky Francúzske zemiaky Grófkine francúzske zemiaky: Po vyskúšaní už iné francúzske zemiaky nemajú šancu.
Grófkine francúzske zemiaky: Po vyskúšaní už iné francúzske zemiaky nemajú šancu.
Recept Grófkine francúzske zemiaky: Po vyskúšaní už iné francúzske zemiaky nemajú šancu.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Lacusin

Už dávno sme nemali k obedu francúzske zemiaky. Keď som sa doma pýtala, či môžu byť na obed, tak mi to ofrflali a tak som musela vymýšľať niečo nové. Tak som ich trochu zmiatla týmto obedom, namiesto párku a vajíčka som urobila základ z mletého mäsa, šampiňónov a paradajky. Viete ako sa oblizovali? Autor: Lacusin

Lacusin Lacusin    ·   21.1.2021

Grófkine francúzske zemiaky: Po vyskúšaní už iné francúzske zemiaky nemajú šancu.

Už dávno sme nemali k obedu francúzske zemiaky. Keď som sa doma pýtala, či môžu byť na obed, tak mi to ofrflali a tak som musela vymýšľať niečo nové. Tak som ich trochu zmiatla týmto obedom, namiesto párku a vajíčka som urobila základ z mletého mäsa, šampiňónov a paradajky. Viete ako sa oblizovali? Autor: Lacusin

Suroviny
1,5 kg
zemiaky
0,5 kg
mleté mäso
1 ks
cibuľa
1 plechovka
šampiňóny
1 ks
paradajka
30 dkg
tvrdý syr
1 téglik
smotana na varenie
podľa chuti
soľ
podľa chuti
čierne korenie
podľa chuti
grilovacie korenie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Mleté mäso osmažíme na panvici. Pridáme k nemu cibuľu pokrájanú na polovičné kolieska, šampiňóny, nadrobno pokrájanú paradajku a korenia.
  2. Podlejeme trochou vody a necháme štvrť hodiny dusiť.
  3. K podusenej mäsovej zmesi pridáme na kolieska pokrájané zemiaky (vopred uvarené v šupke), smotanu a polovicu syra a opatrne premiešame.
  4. Vrch posypeme zvyškom syra a dáme zapiecť do rúry vyhriatej na 200 ° C.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár