Mäso nenaklepávame, iba potrieme olejom a pridáme korenie, ktoré pekne do mäsa vmasírujeme. Necháme deň až dva v uzavretej nádobe v chladničke. Do krabičky ešte pridáme kúsok čerstvého tymiánu a rozmarínu. Na rozpálenom grile grilujeme z každej strany cca 10 minút. Záleží na grile aj na mäse. Čas je iba orientačný.
Zemiaky nelúpeme, len ich poriadne vydrhneme a papierovou utierkou osušíme. Nakrájame na 0,5 cm kolieska. Preložíme do misy, pridáme ostatné ingrediencie a poriadne premiešame. Maslo musí byť makké, cesnak rozotrený, cibuľa nakrájaná na osminky. Pripravíme si dostatočne 2 veľké kusy hrubostenného alobalu a zemiaky rozdelíme na polovice. Alobal riadne uzavrieme a grilujeme spoločne s mäsom. Približne 30 minút. Čas je opäť orientačný.