NajRecept.sk Čásť dňa Obed, Hlavné jedlo Grilovaná krkovička a zemiaky v alobale
Grilovaná krkovička a zemiaky v alobale
Recept Grilovaná krkovička a zemiaky v alobale
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: rebeka

Grilovačka v plnom prúde. Vynikajúce mäkké mäsko a lahodné zemiaky pečené v alobale.

rebeka    ·   2.12.2021

Grilovaná krkovička a zemiaky v alobale

Grilovačka v plnom prúde. Vynikajúce mäkké mäsko a lahodné zemiaky pečené v alobale.

Suroviny
2 plátky
krkovička s kosťou (výška 3 cm)
2 lyžice
olej
2 lyžice
korenie Argentína
3 vetvičky
tymián
2 vetvičky
rozmarín
4 ks
stredne veľké zemiaky
štipka
mletá sladká paprika
50 g
maslo
4 strúčiky
cesnak
kúsok
anglická slanina
1 ks
cibuľa
soľ, korenie, drvená rasca
čerstvé bylinky podľa chuti (majoránka, tymian, libeek...)
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Mäso nenaklepávame, iba potrieme olejom a pridáme korenie, ktoré pekne do mäsa vmasírujeme. Necháme deň až dva v uzavretej nádobe v chladničke. Do krabičky ešte pridáme kúsok čerstvého tymiánu a rozmarínu. Na rozpálenom grile grilujeme z každej strany cca 10 minút. Záleží na grile aj na mäse. Čas je iba orientačný.
  2. Zemiaky nelúpeme, len ich poriadne vydrhneme a papierovou utierkou osušíme. Nakrájame na 0,5 cm kolieska. Preložíme do misy, pridáme ostatné ingrediencie a poriadne premiešame. Maslo musí byť makké, cesnak rozotrený, cibuľa nakrájaná na osminky. Pripravíme si dostatočne 2 veľké kusy hrubostenného alobalu a zemiaky rozdelíme na polovice. Alobal riadne uzavrieme a grilujeme spoločne s mäsom. Približne 30 minút. Čas je opäť orientačný.

Autor: Naďa I. (Rebeka)

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár