NajRecept.sk Dezerty Koláče Granko rezy na hrnčeky (fotopostup)
Granko rezy na hrnčeky (fotopostup)
Recept Granko rezy na hrnčeky (fotopostup)
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Jaja79

Tieto Granko rezy na hrnčeky sú pre všetkých, ktorí majú radi nie príliš sladké dezerty. Ja som si ich zamilovala. Do krému som dala kokosové mlieko, ale pokojne môžete použiť kyslú smotanu alebo pridať o niečo viac šľahačkovej smotany. Dezert je lahodný a s mäkkou čokoládovou polevou to je neskutočná dobrota. Určite vyskúšajte. Autor: Jaja

Jaja79    ·   29.4.2025

Granko rezy na hrnčeky (fotopostup)

Tieto Granko rezy na hrnčeky sú pre všetkých, ktorí majú radi nie príliš sladké dezerty. Ja som si ich zamilovala. Do krému som dala kokosové mlieko, ale pokojne môžete použiť kyslú smotanu alebo pridať o niečo viac šľahačkovej smotany. Dezert je lahodný a s mäkkou čokoládovou polevou to je neskutočná dobrota. Určite vyskúšajte. Autor: Jaja

45 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

4 ks
vajce
1 bal.
vanilkový cukor
1 hrnček
Granko
2/3 hrnčeka
olej
1 hrnček
hladká múka
1 bal.
prášok do pečiva
1/3 hrnčeka
kokos

Na poliatie:

1 hrnček
uvarená horúca káva

Na posypanie:

trochu
kokos

Krém:

500 g
mascarpone
1 bal.
vanilkový cukor
3 lyžice
kryštálový cukor
100 ml
smotana na šľahanie
160 ml
kokosové mlieko

Čokoládová poleva:

80 ml
smotana na šľahanie
100 g
čokoláda
Postup receptu
Vytlačiť
45 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia

Granko rezy sú rýchle a jednoduché. Väčšinu surovín odmeriate pomocou hrnčenkov, čo výrazne zjednodušuje celý proces pečenia. Ide tak o ideálny koláč, ktorý si pripravíte nielen cez víkend, ale aj počas hektického týždňa.

  1. Celé vajíčka vyšľaháme s vanilkovým cukrom do tuhej peny. Prisypeme hrnček Granka a šľaháme dovtedy, kým sa nerozpustí. Následne vmiešame olej, hrnček hladkej múky a celý prášok do pečiva. Na záver už len zľahka vmiešame kokos a pripravené cesto nanesieme na plech s papierom na pečenie. Pekne uhladíme a dáme piecť. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov po dobu 20 minút. Ja som použila plech o veľkosti 30 x 25 cm. 
  2. Upečené cesto polejeme horúcou kávou a necháme vychladnúť.
  3. Mascarpone, vanilkový a kryštálový cukor vymiešame dohladka. Prilejeme smotanu na šľahanie a šľaháme dovtedy, kým nedostaneme hladký krém. Na záver pridáme kokosové mlieko a na najmenších otáčkach mixéra zašľaháme. 
  4. Krém rozotrieme na vychladnutý poliaty korpus a na krém nanesieme čokoládovú polevu – smotanu ohrejeme a tesne pred bodom varu odstavíme. Horúcou smotanou zalejeme čokoládu a miešaním ju rozpustíme.
  5. Necháme poriadne zatuhnúť, vrch posypeme kokosom a nakrájame na rezy.

Granko rezy sú výborné a zachutia úplne každému. Ak by ste okrem nich chceli naservírovať sebe alebo svojim blízkym skôr niečo ovocné, vyskúšajte napríklad tieto milionárske rezy s marhuľami, ktoré sa rozplývajú na jazyku.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár