NajRecept.sk Dezerty Rolády Sladké rolády Geniálny recept na piškótovú roládu, ktorá sa pečie naraz s jablkovou náplňou. Jednoduchšiu roládu nenájdete.
Geniálny recept na piškótovú roládu, ktorá sa pečie naraz s jablkovou náplňou. Jednoduchšiu roládu nenájdete.
Geniálny recept na piškótovú roládu, ktorá sa pečie naraz s jablkovou náplňou. Jednoduchšiu roládu nenájdete.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Mishenka

Keď som zbadala tento recept, okamžite ma oslovil. Ešte nikdy som neskúšala piecť roládu rovno s plnkou. Práve naopak, vždy najprv piškótu a potom náplň, ktorá sa robí samostatne. Okamžite som tento recept musela skúsiť a poviem vám, to je báseň! Roláda je vďaka tomu rýchlo pripravená a je ohromne šťavnatá a chutná. A tá jednoduchá príprava! Veď posúďte sami. Syn sa jej nevedel dojesť.

Mishenka Mishenka    ·   10.5.2024

Geniálny recept na piškótovú roládu, ktorá sa pečie naraz s jablkovou náplňou. Jednoduchšiu roládu nenájdete.

Keď som zbadala tento recept, okamžite ma oslovil. Ešte nikdy som neskúšala piecť roládu rovno s plnkou. Práve naopak, vždy najprv piškótu a potom náplň, ktorá sa robí samostatne. Okamžite som tento recept musela skúsiť a poviem vám, to je báseň! Roláda je vďaka tomu rýchlo pripravená a je ohromne šťavnatá a chutná. A tá jednoduchá príprava! Veď posúďte sami. Syn sa jej nevedel dojesť.

20 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny

Plnka:

7 ks
jablko
podľa chuti
škorica
podľa chuti
kryštálový cukor
1/2 ks
šťava z citróna
1 ks
vanilkový puding

Cesto:

4 ks
vajce
štipka
soľ
150 g
kryštálový cukor
140 g
hladká múka
Postup receptu
Vytlačiť
20 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
  1. Celé vajcia vyšľaháme s cukrom a štipkou soli do hustej peny.
  2. Jemne primiešame preosiatu múku, aby nám cesto nespadlo ale ostalo nadýchané. Odložíme si ho bokom.
  3. Jablká ošúpeme a nastrúhame. Ak sú príliš šťavnaté, môžeme ich trošku vyžmýkať.
  4. Nastrúhané jablká zmiešame s cukrom, škoricou, všetkého podľa chuti, pridáme šťavu z polky citrónu a pudingový prášok.
  5. Jablkovú zmes rozotrieme na papier na pečenie a na to rovnomerne rozotrieme piškótové cesto.
  6. Pečieme asi 20 minút na 170 stupňov dozlata.
  7. Cesto potom necháme mierne vychladnúť, prikryjeme ho zvrchu ďalším papierom na pečenie a preklopíme.
  8. Stiahneme z neho papier na pečenie, na ktorom sa koláč piekol a pomocou druhého papiera, ktorým sme prikryli už upečený koláč zrolujeme roládu. Podávame posypané práškovým cukrom.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár