NajRecept.sk Dezerty Najlepšie dezerty Cheesecake Gaštanový cheesecake
Gaštanový cheesecake
Recept Gaštanový cheesecake
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: _Nikoleta_

Receptov na cheesecake nie je nikdy dosť. Ja ich mám veľmi rada, a preto skúšam rôzne príchute. Tentokrát je to cheesecake s gaštanovým pyré, v o niečo zdravšej verzii. Ja som použila domáce pyré, no dá sa kúpiť aj v obchode.

_Nikoleta_    ·   22.3.2022

Gaštanový cheesecake

Receptov na cheesecake nie je nikdy dosť. Ja ich mám veľmi rada, a preto skúšam rôzne príchute. Tentokrát je to cheesecake s gaštanovým pyré, v o niečo zdravšej verzii. Ja som použila domáce pyré, no dá sa kúpiť aj v obchode.

35 min
Čas prípravy
7 min
Čas varenia
Suroviny

Korpus

150 g
rozmixované ovsené vločky
50 g
mleté vlašské orechy
50 g
gaštanové pyré
50 g
maslo
20 g
med

Plnka

500 g
jemný tvaroh
200 g
cream cheese/ nátierkové maslo
250 g
gaštanové pyré
30 g
med
1 ks
vajce
1 lyžica
zlatý klas

Poleva

100 g
biela čokoláda
10 g
horká čokoláda
30 g
kokosový olej
Postup receptu
Vytlačiť
35 min
Čas prípravy
7 min
Čas varenia
  1. Všetky ingrediencie na korpus zmiešame a dáme do okrúhlej formy s priemerom 20 cm vystlanej papierom na pečenie. Rovnomerne roztlačíme po celom dne a po okrajoch formy. Dáme piecť na 180 stupňov približne 7 minút.
  2. Tvaroh a nátierkové maslo vyšľaháme, postupne zašľaháme vajíčko, pyré, med a zlatý klas. Ja som použila domáce pyré, ktoré bolo dosť sladké, preto v prípade potreby použite viac sladidla. Plnku dáme na predpečený korpus a dáme piecť na 155 stupňov približne 50 minút. Po dopečení necháme vychladnúť v rúre.
  3. Na vychladnutý cheesecake dáme polevu, ktorú pripravíme roztopením čokolády s kokosovým olejom. Takto pripravený koláč odložíme do chladničky, ideálne na noc.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár