Žĺtkové fúkané koláčiky sú pre mňa dokonalým symbolom Vianoc. Ich jemné cesto je príjemne sladké a veľkým plusom je tiež pekný tvar. Je len na vás, či budú pripomínať hviezdičky, srdiečka, zvončeky alebo vločky. Autor: Marcela Sácká
Žĺtkové fúkané koláčiky sú pre mňa dokonalým symbolom Vianoc. Ich jemné cesto je príjemne sladké a veľkým plusom je tiež pekný tvar. Je len na vás, či budú pripomínať hviezdičky, srdiečka, zvončeky alebo vločky. Autor: Marcela Sácká
Príprava žĺtkových koláčikov je rýchla, takže sú výbornou voľbou pre každého, kto nemá veľa času, no pritom nechce mať na sviatky prázdny stôl. Ja ich spravidla robím pár dní pred Vianocami, pretože na rozdiel od lineckých alebo medovníkov nepotrebujú čas na zmäknutie.
Hotové žĺtkové koláčiky necháme vychladnúť a môžeme hneď konzumovať. Tým, že sú samé o sebe dosť sladké, nemusíme ich dekorovať práškovým cukrom. Ak by sa vám však zdalo, že vyzerajú príliš jednoducho, môžete ich dozdobiť roztopenou čokoládou.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste