NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Orechové pečivo Fúkané orechové rožky
Fúkané orechové rožky
Recept Fúkané orechové rožky
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Janaha

Len 5 surovín vám stačí na prípravu vynikajúcich orechových rožkov. Pri pečení sa krásne nafúknu a na jazyku sa rozplývajú.

Janaha    ·   30.9.2020

Fúkané orechové rožky

Len 5 surovín vám stačí na prípravu vynikajúcich orechových rožkov. Pri pečení sa krásne nafúknu a na jazyku sa rozplývajú.

Suroviny

Budeme potrebovať:

200 g
hladká múka
400 g
práškový cukor
250 g
maslo
1 lyžička
jedlá sóda
120 g
mleté vlašské orechy
na ozdobu
čokoládová poleva
Postup receptu
Vytlačiť
  1. V miske ručne zmiešame všetky suroviny a na pomúčenej doske vytvarujeme do bochníka, ktorý dáme na hodinku schladiť.
  2. Formičky na rožky vymastíme a vysypeme hrubou múkou (nemusíte, ale budú sa vám horšie vyklápať).
  3. Formičky plníme cestom asi tak nie celkom do polovice. Vždy si naplním iba toľko formičiek, koľko sa mi zmestí na jeden plech, aby naplnené formičky dlho nečakali na pečenie.
  4. Pečieme na 150° C asi 10 - 15 minút podľa toho, aké tmavé ich chceme (ja ich mám svetlé, vy si ich môžete upiecť i tmavšie). Rožteky by sa mali počas pečenia pekne nafúknuť.
  5. Prvých 5 minút neotvárajte rúru, aby vám rožteky nespadli. Ešte teplé rožteky jemne vyklopte z formičiek a necháme vychladnúť. Po vychladnutí konce rožkov namočíme do čokoládovej polevy.

Zdroj: Recepty z mojej kuchyne

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár