NajRecept.sk Dezerty Bábovky Frankfurtstká bábovka
Frankfurtstká bábovka
Recept Frankfurtstká bábovka
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: NajLucka

Troška viac úsilia pri príprave, ale výsledok stojí za to. Ideálna bábovka ku kávičke.

NajLucka NajLucka    ·   7.4.2021

Frankfurtstká bábovka

Troška viac úsilia pri príprave, ale výsledok stojí za to. Ideálna bábovka ku kávičke.

Suroviny

Cesto:

180 g
maslo
130 g
práškový cukor
5 ks
vajce
1 lyžica
citrónová kôra
280 g
polohrubá múka
1 bal.
prášok do pečiva
100 g
kukuričný škrob

Krém:

40 g
kukuričný škrob
120 g
kryštálový cukor
500 ml
mlieko
2 bal.
vanilkový cukor
2 ks
žĺtok
250 g
maslo

Ďalej budeme potrebovať:

150 g
marcipán
2 - 3 lyžice
broskyňový likér
podľa potreby
broskyňový džem
25 g
maslo
50 g
práškový cukor
120 g
nasekané olúpané mandle
na ozdobu
broskyne
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Maslo si vymiešame s cukrom do peny a postupne pridáme vajíčka, citrónovú kôru a vymiešame do hladka. Vmiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a kukuričným škrobom. Takto pripravenú zmes si nalejeme do formy, ktorú sme si vymastili maslom a vysypali múkou.
  2. Dáme piecť na teplotu 180 stupňov cca 50 minút. Keď máme bábovku upečenú, nevyberáme ju z rúry, ale necháme ju ešte 10 minút dôjsť.
  3. Vychladnutú bábovku si rozkrojíme na 4 časti.
  4. Pripravíme si krém. Kukuričný škrob, cukor, vanilkový cukor a trochu mlieka, v ktorom sme si rozšľahali žĺtky si zmiešame. Zvyšné mlieko si privedieme k varu a prilejeme pripravenú zmes. Varíme, kým nezhustne a necháme vychladnúť.
  5. Maslo si vymiešame do peny a postupne pridávame vychladnutú hmotu.
  6. Môžeme vrstviť. Na prvú rozrezanú časť cesta si navrstvíme krém, prikryjeme plátom rozrezaného cesta, potrieme džemom, zakryjeme cestom a znovu potrieme plnkou. Položíme vrchný plát.
  7. Celú bábovku polejeme likérom. Marcipán si rozvaľkáme a natiahneme ho na povrch. Pripravíme si mandle, ktorými celý koláč posypeme - do rozpusteného masla si pridáme práškový cukor a mandle. Za stáleho miešania na ohni skaramelizujeme mandle do zlata. Keď máme mandle skaramelizované, rozprestrieme ich na plech a necháme vychladnúť.
  8. Posypeme celý koláč. Ozdobíme zvyšným krémom a broskyňami. Dobrú chuť!
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár