NajRecept.sk Prílohy Zemiaky Francúzske zemiaky Francúzske zemiaky
Francúzske zemiaky
Recept Francúzske zemiaky
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Diabambulka

Rýchle a chutné jedlo, vhodné na obed alebo večeru. Mňam!

NajLucka NajLucka    ·   21.1.2021

Francúzske zemiaky

Rýchle a chutné jedlo, vhodné na obed alebo večeru. Mňam!

Suroviny
1 kg
zemiaky
350 g
zeleninová zmes
2 ks
cibuľa
150 g
šunka
200 g
klobása
100 g
syr Eidam
3 ks
vajce
250 ml
mlieko
podľa chuti
soľ
podľa chuti
čierne korenie
trochu
olej
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Nakrájame si cibuľu a osmažíme na panvici, kde sme si rozpálili olej. Očistíme a nakrájame zemiaky, vložíme ich do veľkej misy, pridáme cibuľu, mrazenú zeleninu, šunku nakrájanú na kocky, nakrájanú klobásku, osolíme, okoreníme a všetko dobre premiešame. Takto pripravenú zmes vysypeme na vymastený pekáč.
  2. Prikryjeme druhým pekáčom a pečieme 30 minút pri 250 stupňoch. Po 30 minútach vyberieme z rúry, zalejeme mliekom, v ktorom sme si rozmiešali 3 vajíčka, vrátime späť a pečieme odkryté ďalších 20 minút pri teplote 200 stupňov.
  3. Upečené vyberieme z rúry posypeme nastrúhaným syrom a na chvíľočku zakryjeme druhým pekáčom (syr sa nám tam zatiaľ roztopí) a môžeme podávať. Dobrú chuť.

Ďakujeme za povolenie na zdieľanie receptu
od skvelej
pekárky - Diabambulka

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár