Vo veľkej miske zmiešame 1 hrnček hladkej múky, soľ, sušené droždie a cukor. Pridáme teplú vodu a pomocou mixéra (použijeme hnetiace háky, nie metličky na šľahanie) spracujeme jednotnú hmotu. Pridáme zvyšné množstvo hladkej múky a spracujeme hladké cesto, ktoré sa nelepí na steny misky.
Pripravíme si druhú misku, ktorú vymastíme olejom a preložíme do nej cesto. Zakryjeme utierkou a necháme kysnúť cca 1,5 hodiny.
Na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto na veľký obdĺžnik, cca o veľkosti 30 x 38 cm a celý obdĺžnik zrolujeme zo širšej strany.
Pripravíme plech, ktorý vyložíme papierom na pečenie. Preložíme bagetu a povrch jemne nadkrojíme ostrým nožom. Potrieme rozšľahaným bielkom, do ktorého sme pridali lyžičku vody a prikryjeme utierkou. Necháme ešte kysnúť na teplom mieste 45 minút a potom dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 190 stupňov cca 30 - 40 minút.
Horúcu bagetu zabalíme do vlhčenej utierky, aby zmäkla a necháme úplne vychladnúť.