Rúru som si vyhriala na 180 stupňov a formu na tortu (priemer 26 cm, výška 6,5 cm) vymazala kokosovým olejom.
Cesto: V miske som si elektrickými metličkami vymiešala vajcia, med. Potom som pridala kokosovú múku, ovsené vločky, vanilkový proteín, kypriaci prášok do pečiva, mletú škoricu, mletý zázvor (teraz sa nezľaknite, zmes bude tuhá a suchšia, ale tak to má byť). Nakoniec som pridala nastrúhanú mrkvu spolu s mliekom a zmiešala (najlepšie) rukami (teraz pomaly vznikne redšie tortové cesto). Cesto som vyliala do formy a dala piecť na 35-40 minút, kým stred cesta nebol suchý. Upečený korpus som nechala úplne vychladnúť.
Kým korpus chladol, pripravila som si plnku. V miske som si zmiešala 200 g tvarohu, 1 balenie ricotty, jogurt, osladila podľa chuti, pridala 1 lyžičku citrónovej kôry a elektrickými metličkami vymiešala dohladka.
Keď bol korpus vychladnutý, prerezala som ho na polovicu (pomocou nitky alebo dlhšieho ostrého noža). Na spodný korpus som rozotrela plnku a na vrch pridala druhú časť korpusu. Zostávajúci tvaroh som tiež osladila podľa chuti a nakoniec rozotrela po celej torte, aj po bokoch.
Vrch môžete dozdobiť podľa vlastnej fantázie s kokosom a makom, goji. Tortu som chladila aspoň 1 hodinu v chladničke pred krájaním. Dobrú chuť. :)