Kvalitná horká čokoláda (70 a viac %) ako tvrdia odborníci, má blahodarné účinky na pleť, zlepšuje trávenie a samozrejme v neposlednom rade zlepšuje náladu.
Kvalitná horká čokoláda (70 a viac %) ako tvrdia odborníci, má blahodarné účinky na pleť, zlepšuje trávenie a samozrejme v neposlednom rade zlepšuje náladu.
Rúru predhrejeme na 250 stupňov a pripravíme si guľatú formu na pečenie s priemerom 16 cm. Dno vyložíme papierom na pečenie.
2/3 čokolády umiestnime do misky a vo vodnom kúpeli rozpustíme.
Žĺtky oddelíme od bielkov. Žĺtky vymiešame s rozpustenou čokoládou. Bielky vyšľaháme so štipkou soli do hustej peny.
Do čokoládovej hmoty jemne vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov a hmotu navrstvíme do formy. Pečieme presne 8 minút. Tortu vyberieme z rúry a necháme pol hodiny odpočívať a následne odložíme do chladničky na minimálne 12 hodín.
1/3 čokolády rozpustíme vo vodnom kúpeli a polejeme vychladnutý koláč. Necháme stuhnúť a podávame. Dobrú chuť!
* Koláč je vo vnútri mokrý a podľa toho, akú čokoládu použijete bude sladký alebo horký. Dobrú chuť!
Zdroj: Vk
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste