Pripravíme si suroviny. Jablká zbavíme šupky, nakrájame na menšie časti a tyčovým mixérom rozmixujeme na kašu. Ovsené vločky tiež tyčovým mixérom rozmixujeme na jemnú zmes.
Bielka a žĺtka oddelíme. Žĺtky vymiešame s medom do peny a postupne pridáme ostatné suroviny. Nakoniec pridáme ovsené vločky zmiešané s jedlou sódou a škoricou. Lyžicou vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov.
Zmes rozdelíme na dve časti v pomere 2:1. Do menšej časti pridáme kakao a premiešame.
Formu na bábovku potrieme kokosovým olejom, vypypeme rozmixovanými vločkami a vrstvíme striedavo obe cestá. Ak chceme v bábovke orechy, brusnice, mandle alebo iné chuťovky, vmiešame ich tesne pred vrstvením do formy (priemer formy cca 23 cm).
Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 150 stupňov cca 55 - 60 minút. Upečenú bábovku necháme vychladnúť pri otvorených dvierkach rúry a následne podávame s džemom alebo len tak, ku kávičke. Je trochu tuhšia než klasická bábovka, ale chutí skvele. Dobrú chuť!