NajRecept.sk Ryby a morské plody Losos Filet z lososa
Filet z lososa
Recept Filet z lososa
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: HeMiShEk

Po Vianociach sa riadim heslom zdravo a chutne. Losos je jedna z najlepších rýb. Stačí krátko osmažiť na panvici alebo zapiecť v rúre a máte hotový obed. Nekupujem zmrazeného, pretože v nich nájdete plno vody, ale čerstvý, ten nakrájam na filety a šup s ním na panvicu. Klasické zemiakové pyré alebo varená či čerstvá zelenina ako príloha úplne stačí. Ak nechcete cítiť rybiu chuť, stačí pár kvapiek citrónovej šťavy a zbavíte sa pachute :) Autor: HeMiShEk

HeMiShEk HeMiShEk    ·   27.10.2020

Filet z lososa

Po Vianociach sa riadim heslom zdravo a chutne. Losos je jedna z najlepších rýb. Stačí krátko osmažiť na panvici alebo zapiecť v rúre a máte hotový obed. Nekupujem zmrazeného, pretože v nich nájdete plno vody, ale čerstvý, ten nakrájam na filety a šup s ním na panvicu. Klasické zemiakové pyré alebo varená či čerstvá zelenina ako príloha úplne stačí. Ak nechcete cítiť rybiu chuť, stačí pár kvapiek citrónovej šťavy a zbavíte sa pachute :) Autor: HeMiShEk

Suroviny
filet z lososa
soľ
korenie
olivový olej
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Filet umyjeme a osušíme. Necháme ho aj s kožou. Z oboch strán osolíme a okoreníme.
  2. V panvici rozohrejeme kvapku olivového oleja. Najprv vyprážame kožou nadol. Potom obrátime.
  3. Smažíme na menšom plameni, nie sprudka. Aby sa losos dostatočne prehrial, nepripálil sa a nebol nedokončený. Podávame s popučenými zemiačikmi a čerstvou zeleninou. Prajem dobrú chuť. =)
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár