NajRecept.sk Dezerty Koláče Fenomenálny lyžicový zákusok Elzine ľadové kráľovstvo s nadýchaným cestom.
Fenomenálny lyžicový zákusok Elzine ľadové kráľovstvo s nadýchaným cestom.
Recept Fenomenálny lyžicový zákusok Elzine ľadové kráľovstvo s nadýchaným cestom.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Karambola

Osviežujúce rezy, ktoré sú bohaté na krémové vrstvy. Jemné bielkové cesto, ktoré počas pečenia trochu naberie na tuhosti, no skryté pod vanilkovým krémom naberie vláčnosť. Treba tomu nechať trochu času a ľadové kráľovstvo sa vám doslova rozplynie na jazyku. Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   2.12.2024

Fenomenálny lyžicový zákusok Elzine ľadové kráľovstvo s nadýchaným cestom.

Osviežujúce rezy, ktoré sú bohaté na krémové vrstvy. Jemné bielkové cesto, ktoré počas pečenia trochu naberie na tuhosti, no skryté pod vanilkovým krémom naberie vláčnosť. Treba tomu nechať trochu času a ľadové kráľovstvo sa vám doslova rozplynie na jazyku. Autor: Karambola

35 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

4 ks
bielok
4 lyžice
kryštálový cukor
4 lyžice
polohrubá múky

Krém:

4 ks
žĺtok
5 lyžíc
kryštálový cukor
500 ml
mlieko
1 bal.
vanilkový puding
1 bal.
vanilkový cukor
2 lyžice
hladká múka
125 g
maslo

Vrch:

250 ml
smotana na šľahanie
2 lyžice
práškový cukor
1 bal.
vanilkový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
35 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia

Kto by nemiloval sladké rezy, ktoré majú nadýchané cesto a sú doplnené a výborný krém a šľahačku? Ja som ich pripravovala po prvýkrát a musím povedať, že mali veľký úspech. Nie sú príliš ťažké, takže ich môžete servírovať aj po sýtejšom obede.

  1. Bielky vyšľaháme s cukrom do tuhej peny a následne už len ručne zamiešame múku. Pripravíme si plech o veľkosti 21x 28 cm, dno vystelieme papierom na pečenie. Rúru vyhrejeme na 170 stupňov. Pripravené cesto pečieme po dobu 20 minút – sledujeme. 
  2. V mlieku rozmiešame žĺtky, cukor, vanilkový puding, múku a uvaríme hustý puding, ktorý necháme mierne vychladnúť. Následne doň ručne zapracujeme maslo. Pripravený krém nanesieme na cesto a pekne uhladíme. 
  3. Na vrch vyšľaháme smotanu s cukrom a vanilkou do tuhej šľahačky. Ozdobíme podľa vlastnej fantázie.

Na ozdobu je výborné podrvené lyofilizované ovocie, no vyskúšať môžete aj hobliny tmavej čokolády, ktoré budú krásne kontrastovať s inak bielou šľahačkou. Po upečení dezert nezabudnite umiestniť na chladné miesto, ideálne do chladničky. Tu vydrží niekoľko dní.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár