Očistené a nakrájané zemiaky dáme variť do osolenej vody spolu s údenou kosťou. Zároveň do druhého hrnca dáme variť kapustu (aj s vodou z kapusty) spolu so sušenými, vopred namočenými hubami (aj s vodou, v ktorej sme hríby mali namočené), pridáme celé korenie a bobkové listy.
Varíme cca 30 minút. Do uvarených zemiakov pridáme sterilizovanú fazuľu (i s nálevom) a kapustu s hubami. Premiešame a ešte spolu varíme.
Vyberieme údenú kosť a oberieme mäsko, ktoré na záver dáme späť do polievky. Pripravíme si z oleja, hladkej múky a mletej červenej papriky zápražku. Do studenej zápražky vmiešame trochu studenej vody a vlejeme do polievky. Dochutíme prelisovaným cesnakom a majoránom. Dobrú chuť!
Ďakujeme za povolenie na zdieľanie receptu od skvelej kuchárky - Diabambulka