NajRecept.sk Prílohy Halušky Farebná obmena klasiky: Hokkaido halušky ako dokonalá jesenná príloha.
Farebná obmena klasiky: Hokkaido halušky ako dokonalá jesenná príloha.
Recept Farebná obmena klasiky: Hokkaido halušky ako dokonalá jesenná príloha.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Hokkaido halušky sú výbornou prílohou k mäsu aj omáčkam. Okrem skvelej chuti potešia aj krásnou sýtou farbou, ktorá láka k tomu, aby ste ich vyskúšali. Ich príprava je rýchla, takže sa do nej môžete pustiť aj počas hektického týždňa.

siky.silvia siky.silvia    ·   21.10.2025

Farebná obmena klasiky: Hokkaido halušky ako dokonalá jesenná príloha.

Hokkaido halušky sú výbornou prílohou k mäsu aj omáčkam. Okrem skvelej chuti potešia aj krásnou sýtou farbou, ktorá láka k tomu, aby ste ich vyskúšali. Ich príprava je rýchla, takže sa do nej môžete pustiť aj počas hektického týždňa.

25 min
Čas prípravy
10 min
Čas varenia
Suroviny
300 g
polohrubá múka
1 ks
vajce
2 lyžičky
soľ
2 lyžice
maslo
180 – 200 ml
voda
300 g
pyré z pečeného hokkaida
podľa potreby
olivový olej
Postup receptu
Vytlačiť
25 min
Čas prípravy
10 min
Čas varenia

Prestali vás baviť tradičné halušky? V tom prípade by ste mali vyskúšať tieto hokkaido, ktoré sú efektné a majú veľmi príjemnú chuť.

  1. Múku zmiešame so soľou a pridáme do nej vajíčko, hokkaido pyré, rozpustené maslo a postupne prilievame studenú vodu.
  2. Hokkaido pyré: Hokkaido umyjeme, rozrežeme na polovicu, vydlabeme, nakrájame na mesiačiky, uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, pokvapkáme olivovým olejom a dáme do rúry piecť domäkka. Následne rozmixujeme alebo popučíme vidličkou.
  3. Miešame a vodu prilievame dovtedy, kým nám nevznikne stredne husté haluškové cesto. Dávajte pozor, cesto nesmie byť príliš husté, aby halušky neboli tvrdé.
  4. Halušky pretláčame cez haluškové sito do vriacej osolenej vody. Po tom ako vyplávajú na povrch, ich krátko povaríme, vyberieme a pokvapkáme rozpusteným maslom.

Hokkaido halušky môžete servírovať k akémukoľvek jedlu. Ja som sa tentokrát rozhodla pre hlivový perkelt, no vhodnou voľbou je aj táto krémová omáčka s kuracím mäsom.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár