NajRecept.sk Dezerty Koláče Tvarohový koláč Fantastický tvarohový zákusok s citrónovou polevou
Fantastický tvarohový zákusok s citrónovou polevou
Recept Fantastický tvarohový zákusok s citrónovou polevou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Karambola

Svieži, chutný, sladký a dokonca vhodný aj na slávnostnejšie príležitosti. U nás doma žiadna slávnostnú príležitosť nebola, avšak chuť ovládla moju lenivosť a upiekla som z polovičnej dávky tento skvelý zákusok. Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   21.4.2021

Fantastický tvarohový zákusok s citrónovou polevou

Svieži, chutný, sladký a dokonca vhodný aj na slávnostnejšie príležitosti. U nás doma žiadna slávnostnú príležitosť nebola, avšak chuť ovládla moju lenivosť a upiekla som z polovičnej dávky tento skvelý zákusok. Autor: Karambola

55 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto (2x):

4 ks
bielok
4 lyžice
kryštálový cukor
4 ks
žĺtok
4 lyžice
polohrubá múka
1 bal.
prášok do pečiva
1 lyžica
kakao
1/2 dcl
olej

Náplň:

250 g
tvaroh
200 g
práškový cukor
250 g
maslo
1 bal.
vanilkový cukor
4 lyžice
rum
podľa chuti
marmeláda

Poleva:

500 g
práškový cukor
4 lyžice
citrónová šťava
2-4 lyžice
horúca voda
Postup receptu
Vytlačiť
55 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia
  1. Bielky vyšľaháme s cukrom do tuhej peny, pridáme jeden žĺtok po druhom a za každým dôkladne vyšľaháme. Pridáme olej a na záver aj múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva. Pečieme na klasickom veľkom plechu, na dno ktorého sme dali papier na pečenie. Takto upečieme 2 cesta. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 20 minút. Sledujeme.
  2. Maslo vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom do peny. Pridáme rum a tvaroh. Dostaneme krém, ktorý dáme na chvíľu do chladničky.
  3. Upečený plát cesta potrieme marmeládou podľa chuti natrieme krém a položíme druhý plát cesta. Na pol hodinu zaťažíme a na vrch navrstvíme polevu.
  4. Práškový cukor vyšľaháme s citrónovou polevou a horúcou vodou do jednotnej hmoty. Vodu pridávajte postupne po lyžiciach, keď dostanete polevu, ktorá sa leje, vodu už nepridávajte. Necháme stuhnúť v chladničke a nakrájame na rezy.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár