Bielky vyšľaháme s kryštálovým a vanilkovým cukrom do tuhej peny, postupne zašľaháme jeden žĺtok po druhom a za každým dôkladne vyšľaháme. Pridáme olej a vodu a nakoniec zľahka vmiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva. Polovicu cesta oddelíme a do jednej časti pridáme kakao.
Biele cesto vylejeme na vymastený a vysypaný plech o rozmere 25 x 35 cm a navrstvíme uvarený čokoládový puding. Urobíme kôpky a navrstvíme kakaové cesto.
Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov, kým sa kraje nezačnú odlepovať od stien plechu.
Na ešte horúci upečený koláč navrstvíme vymiešanú smotanu s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Pekne uhladíme a necháme vychladnúť, najlepšie nechať odpočívať celú noc v chladničke.