NajRecept.sk Dezerty Koláče Fantastický koláč Nescafé so smotanovo čokoládovou penou
Fantastický koláč Nescafé so smotanovo čokoládovou penou
Recept Fantastický koláč Nescafé so smotanovo čokoládovou penou
Foto: Mineralka

Premýšľala som, čo upečiem dobrého k môjmu meninovému sviatku a tak som došla k záveru, že by to chcelo niečo s chuťou kávy. Hľadala som na internete nejaké inšpirácie a došla som práve k tomuto receptu. Trošku som si ho upravila podľa seba a vyšiel z toho jeden krásny zákusok, ktorým som pohostila svojich hostí. Autor: Mineralka

Mineralka Mineralka    ·   18.6.2021

Fantastický koláč Nescafé so smotanovo čokoládovou penou

Premýšľala som, čo upečiem dobrého k môjmu meninovému sviatku a tak som došla k záveru, že by to chcelo niečo s chuťou kávy. Hľadala som na internete nejaké inšpirácie a došla som práve k tomuto receptu. Trošku som si ho upravila podľa seba a vyšiel z toho jeden krásny zákusok, ktorým som pohostila svojich hostí. Autor: Mineralka

20 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

300 g
hladká múka
150 g
práškový cukor
100 g
maslo
3 lyžice
olej
2 ks
vajce
1 lyžica
Nescafé káva instantná
3 lyžice
kakao
250 ml
mlieko
1 bal.
prášok do pečiva
1 lyžica
rum

Ďalej:

1 hrnček
marmeláda
150 g
čokoláda
180 g
kyslá smotana
Postup receptu
Vytlačiť
20 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia
  1. Pripravíme si suroviny. Práškový cukor, kávu, olej, kakao, prášok do pečiva a múku dáme do jednej misky. Maslo rozpustíme a necháme vychladnúť. Do ďalšej misky nalejeme mlieko, pridáme k nemu dve vajíčka a rozmiešame metličkou a pripravíme si aj plech, ktorý vymažeme tukom a vysypeme hrubou múkou. K mlieku s vajíčkami pridáme rozpustené maslo, rum a následne túto tekutú hmotu nalejeme k sypkým surovinám v miske.
  2. Premiešame a pripravené cesto nalejeme na plech. Pečieme pri teplote 180 stupňov dozlatista, asi 25 minút. Po upečení necháme vychladnúť.
  3. Upečené cesto potrieme marmeládou, ja som použila domácu marhuľovú.
  4. Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme mierne vychladnúť. Následné pridáme kyslú smotanu a premiešame. Navrstvíme na koláč a vidličkou urobíme vzory.
  5. Dáme do chladničky stuhnúť a môžeme podávať.
Komentáre k receptu
Lenka Lenka    ·   27.7.2020   ·   Odpovedať   ·  

Velmi zajímavá kombinace kakaa a kávy , tužší korpus ale měl velký úspěch

Starbucks_lover    ·   7.7.2020   ·   Odpovedať   ·  

V surovinach je rum, v postupu oněm však není ani slůvko. Jinak recept skvělý určitě ho ještě využiji, buchta je velmi dobrá.

NejLucka NejLucka    ·   13.7.2020   ·   Odpovedať   ·  

k tekuté hmotě (těsto) přidáme i rum :) díky

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár