Krehké jemné cesto, ktoré dokonalo dopĺňa lieskovoorieškový krém, na ňom jemný čokoládový krém a navrchu dokonalá poleva z pravej belgickej čokolády. Nedám dopustiť na kvalitnú čokoládu, ktorú používam pri pečení. Tá chuť je vo výsledku naozaj neskutočná. Autor: Karambola
Krehké jemné cesto, ktoré dokonalo dopĺňa lieskovoorieškový krém, na ňom jemný čokoládový krém a navrchu dokonalá poleva z pravej belgickej čokolády. Nedám dopustiť na kvalitnú čokoládu, ktorú používam pri pečení. Tá chuť je vo výsledku naozaj neskutočná. Autor: Karambola
Kým som sa dopracovala k dokonalej čokoládovej poleve, ktorú vidíte aj na tomto zákusku, istý čas to trvalo. Nakoniec sa mi to však podarilo. Tajomstvo je v kokosovom oleji, vďaka ktorému je dokonalo hladká a pri krájaní sa neláme.
Výsledný dezert je jemný a na jazyku sa doslova rozplýva. Kombinácia vláčneho cesta, mascarpone krému a čokoládovej polevy je jednoducho na nezaplatenie. Máte chuť ešte na nejaký podobný dezert? Vyskúšajte tento nepečený nutellový s poriadnou vrstvou čokolády.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste