Poznáte tento trik na kysnuté záviny, vďaka ktorému vám neprasknú? Pokiaľ nie, tak určite poznáte častý problém: pripravíte kysnuté cesto, naplníte ho náplňou, zaviniete, tešíte sa, aké je to krásne, dáte piecť a bum! Závin po stranách praskne a je po paráde. Tiež som zažila nejedno také sklamanie, ale konečne viem, ako na to a ako prasknutiu predísť. Roládu dávam do studenej rúry a až potom ju zapnem na 200 stupňov, postupne teplotu znižujem. Vyskúšajte aj môj recept na skvelý makový závin. Autor: Alena Borchova
Poznáte tento trik na kysnuté záviny, vďaka ktorému vám neprasknú? Pokiaľ nie, tak určite poznáte častý problém: pripravíte kysnuté cesto, naplníte ho náplňou, zaviniete, tešíte sa, aké je to krásne, dáte piecť a bum! Závin po stranách praskne a je po paráde. Tiež som zažila nejedno také sklamanie, ale konečne viem, ako na to a ako prasknutiu predísť. Roládu dávam do studenej rúry a až potom ju zapnem na 200 stupňov, postupne teplotu znižujem. Vyskúšajte aj môj recept na skvelý makový závin. Autor: Alena Borchova
Záviny prasknú iba vtedy, pokiaľ nie sú pred pečením dostatočne vykysnuté. Keď ich dáte do studenej rúry, na začiatku ešte trochu vykysnú, pretože kvasinky majú rady teplo. Je to skvelý trik!
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste