NajRecept.sk Dezerty Koláče Fantastické pudingové rezy so šľahačkou a jahodami
Fantastické pudingové rezy so šľahačkou a jahodami
Recept Fantastické pudingové rezy so šľahačkou a jahodami
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Mineralka

Nebíčko v papuľke. Vynikajúci pudingový zákusok so šľahačkou a ovocím.

Mineralka Mineralka    ·   25.2.2021

Fantastické pudingové rezy so šľahačkou a jahodami

Nebíčko v papuľke. Vynikajúci pudingový zákusok so šľahačkou a ovocím.

Suroviny

Cesto:

4 ks
vajce
4 lyžice
kryštálový cukor
4 lyžice
teplá voda
4 lyžice
polohrubá múka
2 lyžice
kakao
1/2 bal.
prášok do pečiva

Krém:

1 bal.
vanilkový puding
300 ml
mlieko
5 lyžíc
kryštálový cukor
125 g
maslo

Vrch:

500 g
kyslá smotana
3 bal.
vanilkový cukor
500 ml
smotana na šľahanie
podľa potreby
jahody
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Pripravíme klasické cesto, ktoré upečieme pri teplote 180 stupňov cca 15-20 minút. Upečené necháme vychladnúť a pomocou vykrajovača jadierok na jablká urobíme do cesta dierky.
  2. Uvaríme klasický puding, do horúceho vmiešame 125 g masla. Ešte horúce nalejeme na cesto, do ktorého sme urobili dierky a pekne uhladíme. Vrch posypeme rozdrobeným cestom (z častí, ktoré sme vydlabali) a necháme vychladnúť.
  3. Spolu vymiešame kyslú smotanu s cukrom a navrstvíme na vychladnutý koláčik.
  4. Následne vyšľaháme smotanu do tuhej šľahačky a navrstvíme na kyslú smotanu. Urobíme vzory vidličkou alebo stierkou.
  5. Ozdobíme podľa vlastnej fantázie alebo len ovocím.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár