NajRecept.sk Prílohy Knedle Karlovarská knedľa Fantastické knedličky z kuracej pečene
Fantastické knedličky z kuracej pečene
Recept Fantastické knedličky z kuracej pečene
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Karambola

Chcelo to nejakú novú prílohu k pečenému kurčaťu, tak som skúsila vymyslieť niečo originálne. Biele rožky už nekupujem strašne dlho, tak som zvolila celozrnné. A verte, je to naozaj pochúťka. Ako prílohu k pečenému mäsu som túto knedľu určite nerobila naposledy.

Karambola Karambola    ·   3.3.2023

Fantastické knedličky z kuracej pečene

Chcelo to nejakú novú prílohu k pečenému kurčaťu, tak som skúsila vymyslieť niečo originálne. Biele rožky už nekupujem strašne dlho, tak som zvolila celozrnné. A verte, je to naozaj pochúťka. Ako prílohu k pečenému mäsu som túto knedľu určite nerobila naposledy.

Suroviny
2 ks
celozrnný rožok
1 ks
vajce
podľa potreby
mlieko
300 g
kuracia pečeň
podľa chuti soľ, korenie
pažítka alebo jarná cibuľka
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Ja som nepoužívala klasické biele rožky, ale celozrnné. Ale pokiaľ nemáte celozrnné, môžete použiť aké vám zostali. Ak sú deň alebo dva staré, nevadí.
  2. Rožky nakrájame na malé kocky, dáme do misky. V druhej miske rozšľaháme jedno vajíčko, ktoré osolíme a okoreníme podľa chuti, prilejeme mlieko (mlieka som dávala od oka, cca 1 šálka = 150 ml).
  3. Vaječnou zálievkou zalejeme nakrájané rožky, premiešame a necháme ich chvíľu odstáť, aby zmäkli.
  4. Pridáme očistenú a nakrájanú pečeň, pažítku a všetko spolu ešte raz premiešame. Pokiaľ je nutné môžete ešte ochutiť bylinkami.
  5. Pripravíme potravinárskou fóliou, do stredu uložíme kôpku plnky, zrolujeme do role a kraje utesníme povrázkom alebo gumičkou.
  6. Varíme vo vode cca pol hodinu, záleží na veľkosti knedličiek.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár