NajRecept.sk Sviatočné pečenie Veľká Noc Pletenky a judáše Fantastické judáše
Fantastické judáše
Recept Fantastické judáše
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Mineralka

Hoci je Veľká noc preč, ja som sa v kuchyni pustila do pečenia týchto sladkých dobrôt. Sú fantastické a s cestom sa pracuje luxusne. Krásne sa točí a po upečení je vláčne, jemné a mäkké ako pavučinka. Autor: Mineralka

Mineralka Mineralka    ·   10.3.2021

Fantastické judáše

Hoci je Veľká noc preč, ja som sa v kuchyni pustila do pečenia týchto sladkých dobrôt. Sú fantastické a s cestom sa pracuje luxusne. Krásne sa točí a po upečení je vláčne, jemné a mäkké ako pavučinka. Autor: Mineralka

45 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
Suroviny
500 g
hladká múka
70 g
maslo alebo Hera
2 ks
žĺtok
200 ml
smotana
80 g
kryštálový cukor
25 g
droždie
štipka
soľ
štipka
citrónová kôra
na potretie
vajce
na potretie
med
na potretie
maslo
Postup receptu
Vytlačiť
45 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
  1. Najskôr si pripravíme kvások. Trochu smotany ohrejeme, pridáme lyžičku cukru, droždia a lyžicu múky. Necháme stáť asi 10 minút, aby vzišiel kvások.
  2. Ostatné suroviny dáme do misky, pridáme kvások a vypracujeme hladké cesto, ktoré má mať konzistenciu plastelíny. Cesto zakryjeme fóliou a necháme kysnúť, kým zdvojnásobí svoju veľkosť. Potom cesto rozdlíme na 24 rovnakých častí, vyvaľkáme hady, z ktorých urobíme rôzne tvary. Uzlíky, mašle, srdiečka,...
  3. Poukladáme ich na plech s papierom alebo podložkou, potrieme vajíčkom, do ktorého sme pridali 2 lyžice medu a 1 lyžicu masla.
  4. Takto ich necháme na plechu stáť asi 20 minút a môžeme piecť.
  5. Pečieme na 190 stupňov asi 15 minút a potom teplotu znížime na 170 a dopečieme asi 10 minút - sledujeme.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár