NajRecept.sk Dezerty Múčniky Fantastické jahodové kocky z lístkového cesta
Fantastické jahodové kocky z lístkového cesta
Recept Fantastické jahodové kocky z lístkového cesta
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: jaja79

Fantastické krémové kocky z lístkového cesta plné skvelého ovocie. Mňamka! Autor: jaja79

NajLucka NajLucka    ·   15.6.2021

Fantastické jahodové kocky z lístkového cesta

Fantastické krémové kocky z lístkového cesta plné skvelého ovocie. Mňamka! Autor: jaja79

45 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny
6 ks
bielok
150 g
kryštálový cukor
6 ks
žĺtok
100 g
mleté vlašské orechy
2 lyžice
hladká múka
3 lyžice
nahrubo nastrúhané čokoláda
1 lyžička
prášok do pečiva

Krém:

2 bal.
prášková želatína
500 ml
biely jogurt
500 ml
smotana na šľahanie
200 g
práškový cukor
1 kg
jahody

Ďalej budeme potrebovať:

1 bal.
lístkové cesto
50 g
práškový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
45 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
  1. Lístkové cesto rozvaľkáme na tenký plát, prekrojíme na polovicu a jeden plát upečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 5-7 minút. Nezabudnite ho popichať vidličkou, aby sa počas pečenia nenafúklo. Vyberieme a zalejeme ho pripraveným orechovým cestom.
  2. Bielky vyšľaháme s kr. cukrom do tuhej peny, postupne pridáme jeden žĺtok po druhom a za každým dôkladne vyšľaháme. Pridáme sypkú zmes surovín - orechy, múku, prášok do pečiva, na hrubom strúhadle nastrúhanú čokoládu. Premiešame drevenou vareškou a navrstvíme na lístkové cesto.
  3. Vložíme späť do vyhriatej rúry a pečieme cca 15-20 minút.
  4. Kým sa pečie cesto, pripravíme si krém. Želatínu necháme napučať podľa návodu na obale. Smotanu vyšľaháme do tuhej šľahačky a pridáme po lyžiciach biely jogurt. Jemne premiešame a nakoniec pridáme aj želatínu.
  5. Na orechové cesto navrstvíme jemnú vrstvu krému, poukladáme jahody a navrstvíme zostávajúci krém. Položíme druhý plát lístkového cesta, ktorý sme upiekli do zlata. Odložíme do chladničky stuhnúť. Vrch posypeme práškovým cukrom.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár