Jablkové pité je jedným z najtradičnejších koláčov, ktoré robím na pravidelnej báze. Je rýchle, jednoduché a veľmi dobré. Okrem toho má výhodu aj v tom, že vďaka nemu môžem spotrebovať prebytočné jablká, ktoré by sa mi inak pokazili. Tentokrát som však trochu zaexperimentovala a pripravila som mierne odlišnú verziu.
Jablkové pité je jedným z najtradičnejších koláčov, ktoré robím na pravidelnej báze. Je rýchle, jednoduché a veľmi dobré. Okrem toho má výhodu aj v tom, že vďaka nemu môžem spotrebovať prebytočné jablká, ktoré by sa mi inak pokazili. Tentokrát som však trochu zaexperimentovala a pripravila som mierne odlišnú verziu.
Receptov na jablkové pité nájdete na internete veľa. Ak by ste chceli vyskúšať niečo menej bežné a odlišné, stavte na tento recept. Od toho klasického sa odlišuje tým, že cesto nie je pevné, ale tekuté a do plechu sa leje. Výsledkom je vďaka tomu nadýchaný dezert, z ktorého si každý pýta prídavok.
Po upečení nechajte jablkové pité vychladnúť. Následne ho posypte práškovým cukrom, nakrájajte na štvorce alebo obdĺžniky a podávajte. Ak máte doma kyslejšie jablká, množstvo cukru alebo škorice pokojne zvýšte, aby bol koláč príjemne sladký.
Video recept:
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste