NajRecept.sk Dezerty Najlepšie dezerty Cheesecake Fantastická nepečená torta z bielej čokolády
Fantastická nepečená torta z bielej čokolády
Recept Fantastická nepečená torta z bielej čokolády
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Jaja79

Bez pečenia, bez zbytočného maslového krému a hlavne jednoduché na prípravu. Základ klasický ako na základný cheesecake - sušienky, maslo, ale pridáva sa ešte čokoláda, aby to poriadne stuhlo. Ja osobne milujem bielu čokoládu a krém z tejto čokolády je neskutočne dobrý. Použila som aj želatínu, aby to poriadne stuhlo, ale kto má rád krémy, ktoré nie sú tak tuhé, môže želatínu vynechať.

Jaja79    ·   9.10.2021

Fantastická nepečená torta z bielej čokolády

Bez pečenia, bez zbytočného maslového krému a hlavne jednoduché na prípravu. Základ klasický ako na základný cheesecake - sušienky, maslo, ale pridáva sa ešte čokoláda, aby to poriadne stuhlo. Ja osobne milujem bielu čokoládu a krém z tejto čokolády je neskutočne dobrý. Použila som aj želatínu, aby to poriadne stuhlo, ale kto má rád krémy, ktoré nie sú tak tuhé, môže želatínu vynechať.

Suroviny

Základ:

300 g
sušienky
125 g
maslo
1 bal.
mliečna čokoláda

Ďalej budeme potrebovať:

3 bal.
biela čokoláda
600 ml
smotana na šľahanie
2 lyžice
práškový cukor
2 lyžice
prášková želatína
čokoláda na ozdobu
Postup receptu
Vytlačiť
  1. V miske rozpustíme maslo a mliečnu čokoládu - použijeme mikrovlnku alebo hmotu rozpustíme na miernom ohni.
  2. Keď je čokoláda rozpustená, pridáme rozmixované sušienky. Premiešame a základ navrstvíme do okrúhlej formy na pečenie s priemerom 22 cm. Lyžicou pekne zatlačíme cesto rovnomerne po celom dne a formu dáme do chladničky.
  3. Pustíme sa do prípravy krému. Práškovú želatínu pripravíme klasickým spôsobom (riadime sa pokynmi na obale). V malom množstve vody ju rozmiešame a odložíme nabok, aby napučala.
  4. Bielu čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli spolu so 100 ml smotany na šľahanie. Rozpustenú čokoládu odstavíme, pridáme napučanú želatínu a miešaním celú hmotu spojíme. Odložíme stranou a pokračujeme v príprave.
  5. Smotanu na šľahanie (500 ml) vyšľaháme do tuhej šľahačky. Keď máme vyšľahanú šľahačku pridáme práškový cukor. Krátko mixérom spojíme.
  6. Trochu šľahačky pridáme k rozpustenej bielej čokoláde a premiešame a následne čokoládvoú hmotu pridáme k celej šľahačkovej hmote. Vareškou premiešame a navrstvíme na základ. Pekne uhladíme a odložíme do chladničky stuhnúť.
  7. Vrch ozdobíme strúhanou čokoládou alebo zapojíme vlastnú fantáziu - poukladáme ovocie, cukríky, čokoládovú ryžu alebo farebné marcipánové ozdoby.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár