NajRecept.sk Dezerty Bábovky Fantastická jogurtovo malinová bábovka so zebra vzorom podľa hrnčekového receptu
Fantastická jogurtovo malinová bábovka so zebra vzorom podľa hrnčekového receptu
Fantastická jogurtovo malinová bábovka so zebra vzorom podľa hrnčekového receptu
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Jana Podoláková Burkartová

Táto bábovka vás ohromí svojou jemnou textúrou a sviežou chuťou malín. Vyskúšajte si ju s nami, jej príprava je jednoduchá a pritom na reze vyzerá veľmi pekne, keď sa odhalí jej ružový zebrovitý vzor. Poteší aj toho najnáročnejšieho milovníka dobrých dezertov. Autor: Jana Podoláková Burkartová

NajLucka NajLucka    ·   15.6.2024

Fantastická jogurtovo malinová bábovka so zebra vzorom podľa hrnčekového receptu

Táto bábovka vás ohromí svojou jemnou textúrou a sviežou chuťou malín. Vyskúšajte si ju s nami, jej príprava je jednoduchá a pritom na reze vyzerá veľmi pekne, keď sa odhalí jej ružový zebrovitý vzor. Poteší aj toho najnáročnejšieho milovníka dobrých dezertov. Autor: Jana Podoláková Burkartová

30 min
Čas prípravy
50 min
Čas varenia
Suroviny
1/2 hrnčeka
olej
3 ks
vajce
200 ml
biely jogurt
1 ks
kypriaci prášok
1 hrnček
krupicový cukor
1 hrnček
hladká múka
1 hrnček
polohrubá múka
200 g
maliny
Postup receptu
Vytlačiť
30 min
Čas prípravy
50 min
Čas varenia
  1. Maliny rozdrvíme a spolu s dvoma lyžicami vody uvaríme, scedíme a necháme vychladnúť. Takto pripravenú dreň neskôr použijeme na zafarbenie bábovky a aj ako polevu.
  2. Vyšľaháme vajcia s cukrom do peny.
  3. Postupne na nižšej rýchlosti zašľaháme olej, jogurt a po menších častiach aj obe múky zmiešané s práškom do pečiva.
  4. Cesto rozdelíme na dve polovice a do jednej zamiešame malinovú dreň a navyše jednu malú lyžičku múky.
  5. Do vymastenej a vysypanej formy postupne lyžicou dávame na striedačku obe cestá, až kým ich neminieme.
  6. Pečieme asi 45-50 minút na 175 stupňoch.
  7. Po upečení môžeme bábovku zapariť- dáme na ňu mokrú utierku a zakryjeme na pol hodiny pokličkou alebo alobalom. Potom môžeme preklopiť na mriežku a nechať vychladnúť.
  8. Nakoniec polejeme polevou z malinovej drene a práškového cukru.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár