NajRecept.sk Zavaraniny Džemy a marmelády Jahodová Fantastická jahodová marmeláda hotová do pol hodinky
Fantastická jahodová marmeláda hotová do pol hodinky
Recept Fantastická jahodová marmeláda hotová do pol hodinky
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Haanka

Jahôd je stále veľa, preto je potrebné použiť do koláčov, na marmelády, pripraviť napríklad aj osviežujúcu jahodovú zmrzlinu alebo bude stačiť, ak ich posypete cukrom a podávate ako chutný dezert. Na prípravu tejto marmelády vám bude stačiť 30 minút. 6 minút na varenie a zvyšných 24 minút na prípravu ostatného. Poctivá domáca marmeláda je top. Použiť ju môžete na palacinky, do koláčov, zákuskov alebo aj na krajec chleba s maslom. Autor: Haanka

Haanka    ·   14.5.2021

Fantastická jahodová marmeláda hotová do pol hodinky

Jahôd je stále veľa, preto je potrebné použiť do koláčov, na marmelády, pripraviť napríklad aj osviežujúcu jahodovú zmrzlinu alebo bude stačiť, ak ich posypete cukrom a podávate ako chutný dezert. Na prípravu tejto marmelády vám bude stačiť 30 minút. 6 minút na varenie a zvyšných 24 minút na prípravu ostatného. Poctivá domáca marmeláda je top. Použiť ju môžete na palacinky, do koláčov, zákuskov alebo aj na krajec chleba s maslom. Autor: Haanka

Suroviny
2 kg
jahoda
2 bal.
stužovač Gelfix Extra
1 kg
krupicový cukor
2 lyžice
citrónová šťava
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Rúru vyhrejeme na 60 stupňov a pripravíme si plech.
  2. Jahody umyjeme, necháme oschnúť a pokrájame ich na menšie kúsky.
  3. Želírovací prípravok zmiešame asi s 5 lyžicami cukru a odložíme bokom.
  4. Nakrájané jahody rozdelíme na polovicu. Jednu polovicu dáme do hrnca, druhú polovicu rozmixujeme tyčovým mixérom a prilejeme k celým jahodám do hrnca. Pridáme želírovací prípravok s cukrom a povaríme minútu.
  5. Pridáme zvyšný cukor a varíme ďalších 5 minút.
  6. Na záver pridáme citrónovú šťavu a premiešame. Počas varenia určite vznikne na povrchu pena, ktorú treba zbierať.
  7. Dobre umyté poháre vložíme do rúry zohriať a naplníme ich marmeládou. Plníme až po okraj pohára. Poriadne uzavrieme, otočíme hore dnom na 5 minút a potom ich otočíme. Necháme vychladnúť zakryté pod utierkou.

Môj blog s Reny: Pečenie všetkého druhu ORIGINAL

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár