NajRecept.sk Mäso Kuracie mäso Fantastická hubová omáčka z čerstvých hríbov a chrumkavými kuracími prsiami.
Fantastická hubová omáčka z čerstvých hríbov a chrumkavými kuracími prsiami.
Recept Fantastická hubová omáčka z čerstvých hríbov a chrumkavými kuracími prsiami.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Mishenka

Hubárska sezóna je v plnom prúde, našli sme nejaké kozáky, masliaky, dubáky a kuriatka, tak som siahla po dedkovom recepte na úžasnú smotanovú omáčku s chrumkavými kuracími prsiami.

Mishenka Mishenka    ·   30.8.2023

Fantastická hubová omáčka z čerstvých hríbov a chrumkavými kuracími prsiami.

Hubárska sezóna je v plnom prúde, našli sme nejaké kozáky, masliaky, dubáky a kuriatka, tak som siahla po dedkovom recepte na úžasnú smotanovú omáčku s chrumkavými kuracími prsiami.

30 min
Čas prípravy
35 min
Čas varenia
Suroviny
600 g
hríby
250 ml
šľahačková smotana 33%
1/2 ks
cibuľa
2 ks
strúčik cesnaku
1 ks
citrónová šťava
500 g
kuracie prsia
podľa chuti
grilovacie korenie
podľa chuti
červená paprika
podľa chuti
mleté čierne korenie
podľa chuti
soľ
na zahustenie
hladká múka
Postup receptu
Vytlačiť
30 min
Čas prípravy
35 min
Čas varenia
  1. Nakrájame najemno cibuľu a opražíme na oleji.
  2. Nakrájame hríby a dáme na cibuľu, orestujeme a zalejeme vodou.
  3. Pridáme soľ, prelisovaný cesnak a 10-15 minút povaríme.
  4. Pridáme smotanu, necháme prevrieť, zahustíme múkou rozmiešanou vo vode a dochutíme citrónovou šťavou, dodá tomu ten správny šmrnc.
  5. Kuracie prsia narežeme, posolíme, ochutíme grilovacím korením, mletým čiernym korením a červenou paprikou a na oleji opražíme pár minút z oboch strán. Treba dávať pozor, aby sme mäso úplne nevysušili.
  6. Podávame s pečenými zemiakmi.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár