NajRecept.sk Dezerty Koláče Famózny koláč KRÁTER s kyslou smotanou
Famózny koláč KRÁTER s kyslou smotanou
Recept Famózny koláč KRÁTER s kyslou smotanou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Spojenie kakaového cesta a vanilkového pudingu je fajn. Fantastická je však kombinácia vanilky a kyslej smotany. Vyskúšajte tento skvelý zákusok.

Martina1978    ·   21.1.2021

Famózny koláč KRÁTER s kyslou smotanou

Spojenie kakaového cesta a vanilkového pudingu je fajn. Fantastická je však kombinácia vanilky a kyslej smotany. Vyskúšajte tento skvelý zákusok.

Suroviny

Cesto:

250 g
polohrubá múka
1 bal.
prášok do pečiva
2 lyžice
kakao
100 ml
olej
1 bal.
vanilkový cukor
100 ml
mlieko
5 ks
vajce
250 g
kryštálový cukor

Pudingový krém:

800 ml
mlieko
4 bal.
vanilkový cukor
2 bal.
vanilkový puding

Smotanová poleva:

400 ml
kyslá smotana
6 lyžíc
práškový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Uvaríme puding z mlieka, vanilkého pudingového prášku a cukru. Necháme vychladnúť.
  2. Cesto: 
    Vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny, postupne pridávame vanilkový cukor, olej, mlieko, kakao a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec opatrne vmiešame tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Vylejeme na plech s rozmermi 30 x 20 cm.
  3. Na cesto lyžicou pokladieme kôpky vychladnutého pudingu. Pre pestrosť môžeme použiť iný puding ako vanilkový, napr. pistáciový alebo jahodový. Takto pripravené cesto pečieme pri 180 stupňoch cca 30 - 40 minút.
  4. Upečený koláč potrieme kyslou smotanou zmiešanou s cukrom a dáme ešte do rúry na cca 10 minút.
  5. Upečený koláč necháme vychladnúť, môžeme posypať práškovým cukrom. Dobrú chuť!

Zdroj: Coolinarika

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár