NajRecept.sk Čásť dňa Večera Famózne zemiakové klobásy. Vynikajúca náhrada za klasické mäsové klobásy.
Famózne zemiakové klobásy. Vynikajúca náhrada za klasické mäsové klobásy.
Recept Famózne zemiakové klobásy. Vynikajúca náhrada za klasické mäsové klobásy.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Triniti

Aj bez mäsa chutia fantasticky a vôbec nezaťažujú trávenie. Určite poznáte ten pocit, keď po zjedení klobásy sa vám trávenie spomalí a vy máte pocit, ako by ste zjedli kameň. Pri týchto to nehrozí. Autor: Triniti

Triniti Triniti    ·   22.1.2021

Famózne zemiakové klobásy. Vynikajúca náhrada za klasické mäsové klobásy.

Aj bez mäsa chutia fantasticky a vôbec nezaťažujú trávenie. Určite poznáte ten pocit, keď po zjedení klobásy sa vám trávenie spomalí a vy máte pocit, ako by ste zjedli kameň. Pri týchto to nehrozí. Autor: Triniti

55 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia
Suroviny
500 g
surové zemiaky
120 g
bravčová masť
2 ks
cibuľa
3 strúčiky
cesnak
1 lyžica
detská krupica
podľa chuti
soľ
podľa chuti
čierne korenie
1 m
črevo na klobásky
Postup receptu
Vytlačiť
55 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia
  1. Zemiaky a cibuľu očistíme a nakrájame na malé kocky. Cibuľu speníme na masti a odstavíme.
  2. Očistené zemiaky pomelieme na mlynčeku, pridáme osmaženú cibuľku s masťou. Osolíme a okoreníme podľa chuti, pridáme prelisovaný cesnak a detskú krupicu. Všetko spolu dôkladne premiešame a môžeme začať plniť.
  3. Črievko natiahneme na nástavec (klobásový) a plníme.
  4. Naplnené črievka utiahneme a položíme na plech s papierom na pečenie. Necháme 10 minút odstáť a dáme piecť do rúry.
  5. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 40 minút - sledujeme. Aby črievka nepraskli, popicháme ich asi na troch miestach špáradlom.
Komentáre k receptu
Viktor    ·   25.1.2020   ·   Odpovedať   ·  

Jak přidat recepty do mé kuchařky?

NejLucka NejLucka    ·   27.1.2020   ·   Odpovedať   ·  

Vedle postupu přípravy napravo máte ULOŽIT :)

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár