NajRecept.sk Dezerty Koláče Famózne čokoládové rezy s tvarohovo-smotanovým krémom. Zo stola zmiznú ako prvé.
Famózne čokoládové rezy s tvarohovo-smotanovým krémom. Zo stola zmiznú ako prvé.
Recept Famózne čokoládové rezy s tvarohovo-smotanovým krémom. Zo stola zmiznú ako prvé.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Ak milujete čokoládu, tento recept si určite zamilujete. Nadýchané kakaové cesto, lahodný čokoládový krém a extra poleva zaisťujú vyváženú chuť a zaručujú, že so zákuskom budete mať úspech u každého, komu ho naservírujete. Môžem vás uistiť, že ja som mala.

Sophie Mayer Sophie Mayer    ·   17.3.2025

Famózne čokoládové rezy s tvarohovo-smotanovým krémom. Zo stola zmiznú ako prvé.

Ak milujete čokoládu, tento recept si určite zamilujete. Nadýchané kakaové cesto, lahodný čokoládový krém a extra poleva zaisťujú vyváženú chuť a zaručujú, že so zákuskom budete mať úspech u každého, komu ho naservírujete. Môžem vás uistiť, že ja som mala.

45 min
Čas prípravy
15 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

4 ks
vajce
120 g
kryštálový cukor
80 g
grécky jogurt alebo kyslá smotana
100 g
rastlinný olej
175 g
hladká múka
55 g
kakao
2 a 1/2 lyžičky
prášok do pečiva
štipka
soľ

Krém:

400 g
krémový syr alebo tvaroh
100 g
grécky jogurt alebo kyslá smotana
55 g
kakao
250 g
kondenzované mlieko

Sirup:

100 g
voda
50 g
kryštálový cukor
20 g
brandy alebo koňak

Čokoládová poleva:

100 g
tmavá čokoláda
40 g
mlieko
60 g
maslo
Postup receptu
Vytlačiť
45 min
Čas prípravy
15 min
Čas varenia

Čokoládové rezy sú klasikou, ktorou nikdy nič nepokazíte. Výborne chutia a sú dokonalo nadýchané, takže nie sú zbytočne príliš ťažké. Vždy, keď ich urobím, zmiznú zo stola rýchlosťou blesku. Skvelé sú na nedeľné posedenie, oslavy alebo len tak, keď dostanete chuť na niečo sladké.

  1. Vajcia vyšľaháme spolu s cukrom, gréckym jogurtom alebo kyslou smotanou a rastlinným olejom.
  2. V druhej mise zmiešame múku, kakao, prášok do pečiva, soľ a zmes postupne zapracujeme do mokrých surovín.
  3. Hotové cesto nalejeme do plechu s rozmermi 39 x 32 cm a pečieme pri teplote 200 °C po dobu približne 12 až 15 minút.
  4. Upečené cesto necháme vychladnúť, odstránime z neho nerovnomerné okraje a nakrájame ho na tri rovnaké časti.
  5. Na krém vyšľaháme krémový syr (môžeme ho nahradiť za tvaroh alebo mascarpone) s gréckym jogurtom alebo kyslou smotanou, kakaom a kondenzovaným mliekom.
  6. Do hrnca nalejeme vodu, pridáme cukor a uvaríme cukrový sirup. Do toho následne prilejeme brandy alebo koňak a potrieme ním korpus.
  7. Na cesto nanesieme hotový krém, rozotrieme a navrch položíme druhé cesto, ktoré znova navlhčíme cukrovým sirupom a nanesieme naň krém. Na krém položíme posledný korpus, navlhčíme ho a krémom potrieme už len boky, nie vrch.
  8. V miske rozpustíme čokoládu s mliekom a maslom. Takto pripravenú polevu nanesieme navrch koláča a uhladíme. Dezert dáme na 2 až 3 hodiny do chladničky.
  9. Po stuhnutí môžeme povrch dekorovať ešte ďalšou čokoládovou polevou a boky obalíme v ceste, ktoré nám zostalo z okrajov a ktoré sme nadrobili.

Zákusok nakrájame a môžeme rovno podávať. Najlepšie chutí vychladený, preto spravíte dobre, keď ho budete skladovať v chladničke. A v prípade, že hľadáte ešte nejaký zaujímavý recept, môžete vyskúšať tieto rezy bez múky s príjemnou chuťou kávy.

Video recept:

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár