NajRecept.sk Pomazánky Famózna kapiová nátierka, ktorá vydrží celý rok! Vyskúšajte tento jednoduchý recept.
Famózna kapiová nátierka, ktorá vydrží celý rok! Vyskúšajte tento jednoduchý recept.
Famózna kapiová nátierka, ktorá vydrží celý rok! Vyskúšajte tento jednoduchý recept.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Gabriela Pappová

Objavilo sa vám doma veľa kápie a neviete, čo s ňou? Pripravte si z nej chutnú nátierku, ktorú využijete na chlebíčky aj pod mäso. Vďaka tomuto jednoduchému receptu ju budete mať hotovú za necelú hodinu. Autor: Gabriela Pappová

Naďa Černá Naďa Černá    ·   1.8.2024

Famózna kapiová nátierka, ktorá vydrží celý rok! Vyskúšajte tento jednoduchý recept.

Objavilo sa vám doma veľa kápie a neviete, čo s ňou? Pripravte si z nej chutnú nátierku, ktorú využijete na chlebíčky aj pod mäso. Vďaka tomuto jednoduchému receptu ju budete mať hotovú za necelú hodinu. Autor: Gabriela Pappová

25 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
Suroviny
2 kg
paprika kápia
6 strúčikov
cesnak
1 ks
feferónka
4 ks
cibuľa
4 ks
paradajka
1/2 dcl
olej
1/2 dcl
ocot
1,5 lyžice
plnotučná horčica
podľa chuti
soľ
podľa chuti
cukor
podľa chuti
kyselina citrónová
Postup receptu
Vytlačiť
25 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia

Domáca zaváraná kápiová nátierka je zdravá a ľahká. Väčšina ju konzumuje s čerstvým chlebom alebo žemľou, no vďaka tomu, že je univerzálna, jej určite nájdete aj svoje vlastné využitie.

  1. Kápiu umyjeme, očistíme a nakrájame na malé kúsky. Pridáme k nej nadrobno nakrájaný cesnak, cibuľu, paradajky a feferónku, a všetko pomelieme na mlynčeku na mäso.
  2. Zmes vložíme do hrnca a pridáme ďalšie suroviny – soľ, horčicu, ocot, olej a cukor. Všetko premiešame a počkáme, kým zmes nezačne vrieť. Následne ju za stáleho miešania 30 minút varíme a tesne pred koncom pridáme kyselinu citrónovú.
  3. Hotovú nátierku prelejeme do menších pohárov, poriadne zatvoríme a obrátime hore dnom na 5 minút. Následne pohár otočíme viečkom nahor, zabalíme do deky a necháme vychladnúť. Vychladnuté poháre potom presunieme na tmavé miesto.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár