NajRecept.sk Mäso Hovädzie mäso Famózna cigánska omáčka, ktorú netreba zahusťovať. Hodí sa k hovädziemu aj bravčovému mäsu.
Famózna cigánska omáčka, ktorú netreba zahusťovať. Hodí sa k hovädziemu aj bravčovému mäsu.
Recept Famózna cigánska omáčka, ktorú netreba zahusťovať. Hodí sa k hovädziemu aj bravčovému mäsu.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Jaroslava Fišarová

Doma sme mali chuť na niečo mäsité. Rozhodla som sa preto pre hovädzie mäso, ku ktorému som pripravila cigánsku omáčku a ryžu. Vďaka množstvu zeleniny, leču a pretlaku bola omáčka dostatočne hustá aj bez toho, aby som ju zahusťovala. Autor: Jaroslava Fišarová

Naďa Černá Naďa Černá    ·   4.9.2024

Famózna cigánska omáčka, ktorú netreba zahusťovať. Hodí sa k hovädziemu aj bravčovému mäsu.

Doma sme mali chuť na niečo mäsité. Rozhodla som sa preto pre hovädzie mäso, ku ktorému som pripravila cigánsku omáčku a ryžu. Vďaka množstvu zeleniny, leču a pretlaku bola omáčka dostatočne hustá aj bez toho, aby som ju zahusťovala. Autor: Jaroslava Fišarová

20 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia
Suroviny
podľa potreby
hovädzie mäso
1 ks
cibuľa
podľa potreby
paradajkový pretlak
podľa potreby
vývar
podľa potreby
paradajky
podľa potreby
paprika
podľa potreby
lečo
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
podľa chuti
chilli paprička
podľa chuti
chilli omáčka
podľa potreby
olej
Postup receptu
Vytlačiť
20 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia

Cigánsku omáčku som pripravila k hovädziemu mäsu a ryži. Hodiť sa však bude aj k bravčovému. Pokrm je výborný a sýty, preto je ideálny napríklad ako nedeľný obed alebo večera po dlhom a namáhavom dni.

  1. Hovädzie mäso nakrájame na plátky, osolíme a opečieme na oleji.
  2. Mäso vytiahneme a na panvicu dáme cibuľu, ktorú dozlata orestujeme. Následne pridáme trochu paradajkového pretlaku a povaríme.
  3. Zmes zalejeme vývarom, vrátime do nej mäso, pridáme paradajky, papriku a zalejeme tekutinou, aby bolo všetko ponorené. Ja používam lečo, ktoré mám zavarené a dochutené.
  4. Zeleninu dusíme domäkka. Ak je tekutiny menej, omáčku nemusíme zahusťovať. Ochutíme ju chilli papričkou, chilli omáčkou, soľou a korením.
  5. Cigánsku omáčku servírujeme s hovädzím mäsom a ryžou.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár