NajRecept.sk Torty Sladké torty Falošná torta Napoleon z lístkového cesta.
Falošná torta Napoleon z lístkového cesta.
Recept Falošná torta Napoleon z lístkového cesta.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Depositphotos.com

Chceli by ste pripraviť tortu Napoleon, no nemáte čas na pečenie klasického korpusu? Stavte na jej verziu z lístkového cesta. Tá je rýchla, všetkým chutí a vyzerá veľmi dobre, vďaka čomu s ňou budete mať vždy úspech. Ak neviete, čo naservírovať v nedeľu po obede alebo čím pohostiť blízkych na oslave, určite ju vyskúšajte.

Naďa Černá Naďa Černá    ·   13.2.2025

Falošná torta Napoleon z lístkového cesta.

Chceli by ste pripraviť tortu Napoleon, no nemáte čas na pečenie klasického korpusu? Stavte na jej verziu z lístkového cesta. Tá je rýchla, všetkým chutí a vyzerá veľmi dobre, vďaka čomu s ňou budete mať vždy úspech. Ak neviete, čo naservírovať v nedeľu po obede alebo čím pohostiť blízkych na oslave, určite ju vyskúšajte.

35 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny
2 bal.
lístkové cesto
200 g
mascarpone alebo tvaroh
300 g
karamelové salko
podľa potreby
nasekané orechy
Postup receptu
Vytlačiť
35 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia

Torta Napoleon je klasikou, ktorá sa pečie už dlhé roky. Charakteristická je tým, že má niekoľko vrstiev, ktoré tvorí mäkké cesto a sladký krém. Jej príprava je však pomerne zdĺhavá a komplikovaná. Ak teda nemáte čas pripravovať ju, no chceli by ste niečo na podobný spôsob, vyskúšajte tento recept na verziu s lístkovým cestom.

  1. Obe lístkové cestá vyvaľkáme a vykrojíme z nich kruhy s priemerom okolo 24 cm (klasická veľkosť tortovej formy).
  2. Vykrojené kruhy aj kraje, ktoré nám z cesta zostali, presunieme na plechy, ktoré sme vystlali papierom na pečenie. Cesto popicháme poriadne vidličkou a pečieme pri teplote 200 °C približne 15 až 20 minút – sledujeme.
  3. Upečené cesto necháme vychladnúť a následne naň postupne vrstvíme krém. Na každú krémovú vrstvu položíme ďalší plát cesta a postup opakujeme. Tortu by sme mali zakončiť krémom.
  4. Krém: Mascarpone alebo tvaroh dôkladne vyšľaháme s karamelovým salkom. Ak salko nemáte po ruke, môžete si ho pripraviť aj sami doma podľa nášho receptu.
  5. Kraje lístkového cesta, ktoré nám zostali pri vykrajovaní kruhov a ktoré sme upiekli, rozmrvíme a použijeme na ozdobenie vrchnej časti torty. Na dekorovanie povrchu následne môžeme použiť aj nasekané arašidy alebo vlašské orechy a ovocie.

Tortu Napoleon vložte na pár hodín do chladničky, kde stuhne. Potom ju opatrne nakrájajte a servírujte. S krémom, ktorý použijete na plnenie torty, môžete mierne experimentovať. Napríklad tvaroh či mascarpone sa dajú nahradiť za maslo. Na takýto karamelovo-maslový krém nájdete recept tu.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár