Chceli by ste pripraviť tortu Napoleon, no nemáte čas na pečenie klasického korpusu? Stavte na jej verziu z lístkového cesta. Tá je rýchla, všetkým chutí a vyzerá veľmi dobre, vďaka čomu s ňou budete mať vždy úspech. Ak neviete, čo naservírovať v nedeľu po obede alebo čím pohostiť blízkych na oslave, určite ju vyskúšajte.
Chceli by ste pripraviť tortu Napoleon, no nemáte čas na pečenie klasického korpusu? Stavte na jej verziu z lístkového cesta. Tá je rýchla, všetkým chutí a vyzerá veľmi dobre, vďaka čomu s ňou budete mať vždy úspech. Ak neviete, čo naservírovať v nedeľu po obede alebo čím pohostiť blízkych na oslave, určite ju vyskúšajte.
Torta Napoleon je klasikou, ktorá sa pečie už dlhé roky. Charakteristická je tým, že má niekoľko vrstiev, ktoré tvorí mäkké cesto a sladký krém. Jej príprava je však pomerne zdĺhavá a komplikovaná. Ak teda nemáte čas pripravovať ju, no chceli by ste niečo na podobný spôsob, vyskúšajte tento recept na verziu s lístkovým cestom.
Tortu Napoleon vložte na pár hodín do chladničky, kde stuhne. Potom ju opatrne nakrájajte a servírujte. S krémom, ktorý použijete na plnenie torty, môžete mierne experimentovať. Napríklad tvaroh či mascarpone sa dajú nahradiť za maslo. Na takýto karamelovo-maslový krém nájdete recept tu.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste