NajRecept.sk Čásť dňa Večera Extrémne ľahký a chutný bryndzový koláč zo zemiakového cesta
Extrémne ľahký a chutný bryndzový koláč zo zemiakového cesta
Recept Extrémne ľahký a chutný bryndzový koláč zo zemiakového cesta
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Mishenka

Tento bryndzový koláč je jednoduchý a chutný pokrm vhodný na večeru k šalátu alebo aj pre hostí na obloženú misu. Prípravu zvládne každý. Bryndza sa zmieša s múkou, vajciami a ďalšími ingredienciami do jednotnej zmesi a upečie do zlatista. Skúste ho aj vy.

Mishenka Mishenka    ·   17.6.2024

Extrémne ľahký a chutný bryndzový koláč zo zemiakového cesta

Tento bryndzový koláč je jednoduchý a chutný pokrm vhodný na večeru k šalátu alebo aj pre hostí na obloženú misu. Prípravu zvládne každý. Bryndza sa zmieša s múkou, vajciami a ďalšími ingredienciami do jednotnej zmesi a upečie do zlatista. Skúste ho aj vy.

20 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia
Suroviny
250 g
bryndza
4 ks
vajce
150 g
kukurica
100 g
šunka
1 ks
červená cibuľa
1 ks
varený zemiak
4 lyžice
hladká múka
1/2 ks
kypriaci prášok do pečiva
podľa chuti
soľ
podľa chuti
kôpor
podľa potreby
voda
Postup receptu
Vytlačiť
20 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia
  1. Bryndzu rozmiešame s vajíčkami a pridáme nakrájanú šunku, cibuľu nakrájanú nadrobno a kukuricu.
  2. Poriadne zamiešame, pridáme prášok do pečiva, nastrúhaný uvarený zemiak a 3-4 lyžice múky a zamiešame, vznikne tuhá zmes.
  3. Prilejeme toľko vody, aby to nebolo také tuhé, dochutíme soľou a kôprom a natrieme na pekáč s papierom na pečenie.
  4. Bryndzovú zmes natrieme na papier tak, aby sme vytvorili kruh ako na pizzu. Z daného množstva vyjdú 2 koláče na dva plechy.
  5. Pečieme na 200 stupňoch 20-25 minút dozlata.
  6. V koláči by určite výborne vynikla aj chuť slaninky, tak môžete skúsiť aj takúto variantu.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár