NajRecept.sk Dezerty Koláče Jablkový koláč Extra šťavnaté jablkové rezy s čokoládou.
Extra šťavnaté jablkové rezy s čokoládou.
Recept Extra šťavnaté jablkové rezy s čokoládou.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Karambola

Extra šťavnaté jablkové rezy, ktoré sú obohatené o čokoládu. Táto kombinácia je nesmrteľná. Chute sa dokonalo prepoja a vznikne naozaj chutný koláčik, ktorý je nenáročný na prípravu. Cesto je olejové a môže sa zdať, že je vysušené, ale v kombinácii s jablkovou šťavnatou vrstvou je dokonalé. Vrch je ešte poliaty čokoládovou polevou. Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   10.2.2025

Extra šťavnaté jablkové rezy s čokoládou.

Extra šťavnaté jablkové rezy, ktoré sú obohatené o čokoládu. Táto kombinácia je nesmrteľná. Chute sa dokonalo prepoja a vznikne naozaj chutný koláčik, ktorý je nenáročný na prípravu. Cesto je olejové a môže sa zdať, že je vysušené, ale v kombinácii s jablkovou šťavnatou vrstvou je dokonalé. Vrch je ešte poliaty čokoládovou polevou. Autor: Karambola

35 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

5 ks
vajce
180 g
kryštálový cukor
1 bal.
vanilkový cukor
200 ml
olej
300 g
polohrubá múka
15 g
kakao
100 g
čokoláda
1 bal.
prášok do pečiva

Vrch:

6 ks
jablko
180 g
kryštálový cukor
150 g
čokoláda
200 g
maslo

Na ozdobu:

100 g
čokoláda
100 ml
smotana na šľahanie
Postup receptu
Vytlačiť
35 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia

Jednoduché, rýchle a tak dobré. Presne také sú tieto jablkové rezy, ktoré sa doslova rozplývajú na jazyku. U nás doma ich milujú mladší aj starší, preto ich robím na pravidelnej báze. Určite vyskúšajte. Budete mať s nimi úspech.

  1. Vajíčka vyšľaháme s kryštálovým a vanilkovým cukrom do tuhej peny. Potom prilejeme olej, pridáme polohrubú múku, kakao, prášok do pečiva a rozpustenú a mierne vychladnutú čokoládu. Všetko spolu už len vareškou premiešame, aby sme dostali jednotné cesto. 
  2. Cesto nalejeme na plech s papierom na pečenie. Použila som klasický veľký plech o veľkosti 37 x 24 cm. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 °C približne 25 minút. 
  3. Po upečení necháme cesto vychladnúť a odkrojíme si 1/3. Odložíme ju bokom. 
  4. Jablká očistíme a nastrúhame na hrubom strúhadle, pridáme cukor a krátko ich restujeme, aby zmäkli. Potom pridáme rozpustenú čokoládu, rozpustené maslo a rukami rozdrvíme odkrojenú časť cesta. Premiešame a túto hmotu uložíme na väčší plát cesta, ktorý nám zostal. Pekne uhladíme a necháme v chladničke poriadne stuhnúť. 
  5. Vrch dezertu polejeme čokoládovou polevou – smotanu ohrejeme a tesne pred bodom varu ju stiahneme z ohňa. Zalejeme ňou nalámanú čokoládu a miešaním ju rozpustíme.

Keď čokoládová poleva stuhne, jablkové rezy nakrájame a môžeme podávať. Vhodné sú ku káve a čaju alebo ako chutné raňajky či desiata. Nabaliť ich môžete pokojne aj deťom do školy, ktoré sa s istotou potešia.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár